-->
18.10.2021

Μητσοτάκης: Μόνο με τολμηρές μεταρρυθμίσεις μπορεί να έρθει η ανάπτυξη

Για εξαιρετική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη της οικονομίας μπορεί να έρθει μόνο με τολμηρές μεταρρυθμίσεις.
Σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι κατά την εξαιρετική συνάντηση που είχε με τον κ.Μακρόν στο Παρίσι διαπιστώθηκε ότι «μόνο με τολμηρές μεταρρυθμίσεις μπορεί να έρθει η ανάπτυξη».
Ο κ.Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο Παρίσι όπου θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Ν. Σαρκοζί , συνάντηση στην οποία θα είναι παρών και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Στις 17:00 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη θα μεταβούν στον ΟΟΣΑ όπου θα συναντήσουν τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία και το επιτελείο του.
Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον Gurria και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.
Ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει το ενδιαφέρον του στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.
Επί τάπητος θα βρεθούν τόσο το ασφαλιστικό όσο και το μεταναστευτικό ενώ με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης