-->
14.04.2021

Μητσοτάκης σε Ευρωπαίους ηγέτες: Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ενώ θα δώσει το παρών και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τους Μέρκελ, Ραχόϊ Πέδρο Κοέλιο,  Γιούνκερ, Σούλτς, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ αλλά και με τους Επιτρόπους, Μοσκοβισί, Κατάινεν, Κορίνα Κρέτσου, Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Κατά τις επαφές του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ενημερώσει τόσο για την κατάσταση στην χώρα όσο και για τις δικές του θέσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των εταίρων απέναντι στον κ.Μητσοτάκη και για το εάν θα του ασκήσουν πιέσεις ώστε να στηρίξει το τρίτο μνημόνιο.

«Η ΝΔ έχει τις δικές της σαφείς δημοσιοποιημένες θέσεις και με αυτές συμμετέχει στον διάλογο με όλους τους ηγέτες. Έχουμε σαφείς θέσεις και αντιλήψεις», δήλωνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι συνεργάτες του προέδρου λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα από αυτή που χρησιμοποιεί εντός των τειχών. Διευκρινίζουν πάντως ότι στήριξη α λα καρτ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθενται να δώσουν.
Από το περιβάλλον του κ.Μητσοτάκη διαμηνύεται επίσης πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα από αυτήν που χρησιμοποιεί εντός των τειχών, ενώ δεν αποκλείεται να αναλύσει και τη θέση του για το ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει και για το προσφυγικό, για το οποίο θα τονίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θα υποστηρίξει όμως ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί, ενώ θα θέσει και τις ευθύνες της Τουρκίας και την ανάγκη να ασκηθεί πίεση για να καλύψει τις δικές της υποχρεώσεις.
Διαβάστε επίσης