-->
26.11.2022

Μπαράζ βομβαρδισμών από ρωσικά μαχητικά στα σύνορα με την Τουρκία – Δεκάδες άμαχοι νεκροί

Η κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από την τουρκική αεροπορία και λίγες ώρες αργότερα του ρωσικού ελικοπτέρου διάσωσης, είχαν ως συνέπεια την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή των Τουρκομάνων, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ρωσική αεροπορία ισοπεδώνει τις πόλεις που εμφανίζονται να κατέχονται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, των τζιχαντιστών ή της Αλ Κάιντα, επιφέροντας καίριο πλήγμα στη δομή των οργανώσεων. Παράλληλα όμως, προκαλούν εκατόμβες νεκρών στον άμαχο πληθυσμό, προκαλώντας τις εντονότατες αντιδράσεις των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία πραγματοποίησε μπαράζ βομβαρδισμών σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Αρίχα, στην επαρχία Ιμπλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων αμάχων. Τα συνεργεία έχουν μετρήσει περισσότερους από εξήντα νεκρούς ή τραυματισμένους πολίτες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά παιδιά. Η πόλη Αρίχα, σύμφωνα με τους Ρώσους και την κυβέρνηση της Συρίας, αποτελεί προπύργιο της Αλ Κάιντα και ελέγχεται από την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Οι διασώστες κάνουν αναφορές για δεκάδες θύματα και σοβαρά τραυματισμένους, ενώ το Βρετανικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 60 πολίτες που επλήγησαν μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Νεώτερες αναφορές στο facebook έκαναν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και περισσότερους από 70 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς της Δευτέρας (30/11).

Διαβάστε επίσης