-->
15.04.2024

Μπλόκο από τα ταξιδιωτικά γραφεία σε πρόσφυγες – Δεν εκδίδουν εισιτήρια για τις επόμενες 48 ώρες

Δεν εκδίδουν από το μεσημέρι της Τρίτης και για το επόμενο 48ωρο, εισιτήρια σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, μετά από την απόφαση Υπ.Ναυτιλίας για την καθυστέρηση της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Σημειώνουμε ότι στα λιμάνια Μυτιλήνης και Χίου βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο αγκυροβολημένα άδεια τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Τέρα Τζετ».

Δεδομένης της παραπάνω απόφασης αναμένεται να ταξιδέψουν την Τρίτη και τις επόμενες μέρες, μόνο όσοι έχουν εκδώσει ήδη εισιτήριο και οι οποίοι, έως την αναχώρησή τους, διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και είναι κυρίως Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, με το πλοίο «Αριάδνη» που θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 8 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν για Πειραιά 515 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ από Μυτιλήνη επίσης για το αυριανό βραδινό δρομολόγιο του πλοίου «Blue Star 1» για Πειραιά έχουν εκδοθεί εισιτήρια σε 325 πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι θα επιβιβασθούν στα παραπάνω πλοία από το λιμάνι της Χίου.

 Διαβάστε επίσης