-->
03.12.2023

Μπουρούσης: Δεν θέλει γκρίνια και μουρμούρα η Εθνική

Μεγάλη ευχαρίστηση αποτελεί για τον Γιάννη Μπουρούση η συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο διεθνής σέντερ τόνισε πως νιώθει έτοιμος να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Προολυμπιακό τουρνουά, παρά τη μεγάλη και κουραστική σεζόν που προηγήθηκε με τη Λαμποράλ Κούτσα, ενώ υπογράμμισε πως είναι μεγάλη ευθύνη για εκείνον να ηγείται ενός τόσο νεανικού συνόλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης στον ΣΠΟΡ FM:

Για το πώς νιώθει που θα είναι στην Εθνική ως αρχηγός: «Σίγουρα για μένα είναι μεγαλύτερη ευθύνη που βρίσκομαι με τόσο νέα παιδιά. Θα προσπαθήσω μέσα από την εμπειρία μου και όσο μπορώ να τους πείσω και να τους κάνω να νιώσουν ότι είναι υπεύθυνοι και να τα δίνουν όλα. Κάθε μέρα που περνάει δεν γυρνάει πίσω. Τα παιδιά ήδη, όσο έχει δει, έχουν ανταποκριθεί».

Για τη σωματική του κατάσταση: «Από τη στιγμή που αποφασίζεις να έρθεις τα βάζεις όλα στην άκρη. Ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολλά παιχνίδια. Το καλό είναι ότι ξεκινάμε σε δέκα ημέρες. Δεν υπήρχε μεγάλο διάστημα ξεκούρασης, ώστε οι μπαταρίες να αδειάσουν εντελώς. Άρα, είσαι έτοιμος και είναι θετικό αυτό γιατί βρίσκεις τα βήματά σου πιο γρήγορα».

Για το αν αισθάνεται μόνος λόγω της απουσίας των Σπανούλη, Ζήση, Πρίντεζη: «Δεν αισθάνομαι έτσι. Κάποια στιγμή και εγώ θα φύγω. Πήραν την απόφασή τους τα παιδιά και είναι σεβαστή. Ο καθένας έχει την εμπειρία και έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό και πρέπει να δεχθείς και να είσαι έτοιμος και να αποδέχεσαι, να παίξεις πέντε ή δύο λεπτά. Να δίνεις το 100% και να μην έχεις την γκρίνια και τη μουρμούρα. Παίζεις για τη χώρα σου και πρέπει να σε ευχαριστεί αυτό».

Για το Προολυμπιακό τουρνουά: «Τα τελευταία χρόνια μας είχαν φαβορί και είδατε τι πάθαμε. Τώρα είναι ένα τουρνουά. Θα πάμε εκεί και θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση. Το θέλουμε πάρα πολύ και το θέλουν και άλλες ομάδες. Όποιος θα είναι τυχερός και πιο έτοιμος θα καταφέρει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 Διαβάστε επίσης