-->
19.01.2021

Μόνο στο 15minutes: Τα εμβόλια… φέρνουν εκλογές – Ο σχεδιασμός του Μαξίμου και τα 200 χρόνια από το 1821

Στο κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζουν πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα επέλθει όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Μέχρι τότε ο στόχος είναι αφενός να κρατηθεί το σύστημα υγείας και αφετέρου να πέσουν τα κρούσματα και να δουλέψει με όρους η αγορά.

Αν και τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ισχυρά ποσοστά για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι φυσικό πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει φθορά λόγω και της οικονομικής ύφεσης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό των πρόωρων εκλογών. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ όσο έχει απόσταση ασφαλείας θα μπορεί να κάψει και την απλή αναλογική με διπλές κάλπες.

Εν ολίγοις τα εμβόλια δεν φέρνουν μόνο κανονικότητα αλλά μπορεί να πυροδοτήσουν και τις πρόωρες εκλογές την άνοιξη του 2021. Άλλωστε τότε έχουν προγραμματιστεί και οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο πρωθυπουργός θα έχει μια ακόμα ευκαιρία να θέσει με μεγαλύτερη ένταση τα εκλογικά διλήμματα.


Διαβάστε επίσης