-->
01.03.2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της ΕΕ προς την Άγκυρα πρέπει να είναι αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

«Η Τουρκία εμφανίζεται με τον ρόλο του νταή στην ευρύτερη περιοχή. Και είναι μία χώρα, η οποία έχει καταστεί εξαγωγέας αστάθειας και αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό και σαφές στην Ευρώπη: ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όχι εμείς», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

Αναφορικά με τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το προτεινόμενο πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι πρέπει να σταλεί από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα προς την ‘Αγκυρα: ή προχωρά σε διαδικασίες διαλόγου με αποκλιμάκωση της έντασης ή αλλιώς θα της επιβληθούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που θα είναι στοχευμένες απέναντι στη χώρα.

Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν, στη Σύνοδο των MED7, αλλά και στην από κοινού ενημέρωση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την προσεχή Πέμπτη.Διαβάστε επίσης