Search
Close this search box.
Search

Νέα αναταραχή στην Ειδομένη – Υπόσχονται και… μολότοφ στους πρόσφυγες

Πριν 8 έτη

Νέα φημολογία ότι «θα ανοίξουν» τα ελληνοσκοπιανά σύνορα σήμερα  Τρίτη διακινούνται από «αλληλέγγυους», με αποτέλεσμα να επικρατεί αναταραχή στις τάξεις των προσφύγων στην Ειδομένη, και να υπάρχουν φόβοι για νέα επεισόδια όπως της Κυριακής.

Οι πληροφορίες διακινούνται από στόμα σε στόμα κια μάλιστα λέγεται ότι υπόσχονται μέχρι και μολότοφ στους πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια ώρα, η αστυνομία δυσκολεύεται να ελέγξει τη δράση των «αλληλέγγυων» – «ΜΚΟ». Οι αστυνομικοί κάνουν τυπικούς ελέγχους, ζητώντας διαβατήριο ή ταυτότητες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Πάντως, έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Σημειώνεται ότι μόνο στην Ειδομένη δραστηριοποιούνται 16 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως δηλώνουν ότι είναι, ενώ στην ευρύτερη περιοχή 35. «Οι ΜΚΟ έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημαρχος Παιονίας Χρήστος Χρήστος Γκουντενούδης. 

«Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για τις χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτού του πολιτισμού» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση των σκοπιανών αστυνομικών εναντίον των προσφύγων στην Ειδομένη.

Σημειώνεται ότι τα Σκόπια κατηγόρησαν την Αθήνα για απραξία σε ό,τι αφορά την αποτροπή των επεισοδίων. Tην έντονη ανησυχία της για τα γεγονότα στην Ειδομένη εξέφρασε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.