Search
Close this search box.
Search

Πρόκληση των Τούρκων: Το «Τσεσμέ» συνοδεία κορβέτας ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο – Από τον Ισθμό διέπλευσε τουρκική φρεγάτα (εικόνες & video)

Πριν 9 έτη

Tο τουρκικό αντιτορπιλικό «Sokullu Mehmet Pasa» και το τουρκικό ναρκαλιευτικό «Akcakoca»διέπλευσαν τον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς συμμετείχαν σε κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2.

isth2

Η άσκηση «Αριάδνη 2015» που είχε ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και διεξήχθη σε περιοχές του Ιονίου και του Πατραϊκού κόλπου ολοκληρώθηκε προχθες. Μετά το τέλος της πολυεθνικής άσκησης ναρκοπολέμου, τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέλεξαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής μέσω του Ισθμού της Κορίνθου προκειμένου να αποφύγουν τον περίπλου της Πελοποννήσου για την επιστροφή τους.

isth3

Νέα τούρκικη πρόκληση στο Αιγαίο, συνέβη νωρίτερα χθες, λίγες ημέρες μετά την πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από Ελληνικά νησιά για 30 λεπτά, το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει σήμερα ανάμεσα στην Λέσβο και στην Χίο, συνοδευόμενο από το πολεμικό πλοίο «Μποντρούμ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το «Τσεσμέ» κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα και προβαίνει σε κινήσεις που προκαλούν υποψίες στην ελληνική πλευρά. Παρά το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό πλέει σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται σε περιοχή πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να ξεκινήσει σεισμογραφικές ή άλλες εργασίες στο βυθό, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα έπρεπε να έχει λάβει την άδεια της ελληνικής πλευράς. Τέτοια άδεια ούτε έχει ζητηθεί και προφανώς, πολύ περισσότερο, δεν έχει δοθεί.

Τις κινήσεις των δύο τουρκικών πλοίων παρακολουθεί διακριτικά η κανονιοφόρος «Αήττητος».

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο πλους του «Τσεσμέ» με την συνοδεία της κορβέτας «Μποντρούμ» βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή. Κινούμενα με πολύ μικρή ταχύτητα, τα δύο τουρκικά πλοία νωρίτερα βρίσκονταν κοντά στον Άγιο Ευστράτιο και τώρα πλέουν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λέσβο και στην Χίο.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.