Search
Close this search box.
Search

Νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τη ΝΔ

Πριν 9 έτη

Με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα, η κεντρική εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Ν.Δ. καλείται σήμερα να επιλέξει την εταιρεία που θα διοργανώσει τις εκλογές της Ν.Δ. και να οριστικοποιήσει στη συνέχεια τη 13η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Πάντως η ΝΔ κινδυνεύει να βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος της 13ης Δεκεμβρίου καθώς το Σαββατοκύριακο δεν κατέστη δυνατό να καταλήξει το κόμμα στην εταιρεία που θα αναλάβει να διενεργήσει τη σχετική διαδικασία.

Οι αντιπαραθέσεις για τις ευθύνες της αποτυχημένης διαδικασίας συνεχίζονται όμως αμείωτες, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να δίδει στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό με την εταιρεία Infosolutions από το οποίο προκύπτει πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με το αν ήταν ποτέ δυνατό να γίνουν εκλογές στη Ν.Δ.

Υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία έχει κηρυχθεί έκπτωτη και ότι έχει ζητήσει να κινηθούν εις βάρος τις νομικές ενέργειες, ο κ. Μεϊμαράκης διατυπώνει ερωτήματα και παρατηρήσεις σχετικά με τη νομική επεξεργασία της σύμβασης.

Ειδικότερα, διατυπώνει ερωτηματικά για ζητήματα που αφορούν την προμήθεια και τις προδιαγραφές των tablets, ενώ σημειώνει ότι έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία έλαβε προκαταβολή 60.000 ευρώ πριν καν υπογραφεί η σύμβαση και χωρίς να έχουν προβλεφθεί «οι ελάχιστοι όροι προστασίας του εργοδότη, σε περίπτωση πλημμελούς εκπλήρωσης του έργου».

Μάλιστα η σύμβαση ουδέποτε προσκομίστηκε στο λογιστήριο της ΝΔ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά τόσο για την αιτία καταβολής του ποσού όσο και για το ποιος δέχθηκε τα τιμολόγια από πλευράς ΝΔ.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «απορίας άξιο» το γεγονός ότι η σύμβαση δεν περιλαμβάνει όρο με τον οποίο ο ανάδοχος να αναλαμβάνει τη συνολική ευθύνη για το υπό ανάπτυξη πληροφοριακό σύστημα, αλλά αντιθέτως «με συγκεκριμένους όρους περιορίζεται σημαντικά η ευθύνη του για ζητήματα που εμπίπτουν εντός των αρμοδιοτήτων του».

Σύμφωνα με την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη, στη σύμβαση περιγράφονται με ασαφή και γενικό τρόπο σημαντικά ζητήματα σε επίπεδο λειτουργικότητας αλλά και καίρια τεχνικά θέματα. Περαιτέρω, διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαφορετικές προθεσμίες για τη διανομή συσκευών και τη δοκιμή του συστήματος μεταξύ της προσφοράς της «Infosolutions» και της σύμβασης που υπεγράφη.

Την ίδια ώρα, καταλήγει ο κ. ΜεΪμαράκης, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών της τεχνικής επιτροπής με τον κ. Κλωνάρη, προκύπτει ότι μόλις «μέχρι και 15 ημέρες πριν από τις εκλογές δεν είχαν καν κωδικοποιηθεί τα εκλογικά τμήματα και δεν είχε γίνει καμία δοκιμή του συστήματος».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.