Search
Close this search box.
Search

Το νέο λουκέτο σε εκδοτικό όμιλο που εκδίδει τα περιοδικά Hello, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ και Τηλεκοντρόλ

Πριν 8 έτη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος Alpha Editions Α.Ε. που εκδίδει τα περιοδικά Hello, 7 Μέρες TV, ΕΓΩ και Τηλεκοντρόλ κ. α. ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς του ότι αναστέλλει την λειτουργία του! Σύμφωνα με πληροφορίες το 7 Μέρες TV θα εκδώσει λίγα τεύχη ακόμα, ωστόσο περιοδικά όπως το ΕΓΩ και site Myself.gr κ. α. σταματούν την λειτουργία τους.

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Δερμιτζάκης ο οποίος εργάζεται στα περιοδικά ΕΓΩ και HELLO έγραψε στο twitter: “Σήμερα ανακοινώθηκε το κλείσιμο των περιοδικών ΕΓΩ Weekly, Τηλεκοντρόλ, Κάθε Μέρα με την Αργυρώ, 4Τροχοί, Autobild και MySelf.gr. Ανάπτυξη…”.  Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στον χώρο των media αφού κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.

hello1Δείτε, όμως τι γράφει ο Νίκος Καρούτζος για την υπόθεση της Alpha Editions Α.Ε.  στο bankingnews:

“Στις 14 Νοεμβρίου του 2012 η εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταβίβασε λίγο πριν κηρυχθεί σε πτώχευση την εκδοτική της δραστηριότητα ως προς τα περιοδικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εταιρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμφερόντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημητρίου Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου οι οποίοι έλεγχαν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μέσω και υπεράκτιων εταιριών.
Τότε είχε διατυπωθεί ερωτήματα για τον «παράδοξο» τρόπο , με τον οποίο πέρασαν οι τίτλοι των περιοδικών στην Alpha Editions και συγκεκριμένα με παραίτηση της Λυμπέρης από το δικαίωμα χρήσης των τίτλων τη μεσολάβηση κυπριακών εταιρειών, προκειμένου να τους κατοχυρώσουν και στη συνέχεια να καταλήξουν στην ALPHA EDITIONS.
Παράλληλα ήταν γνωστόν ότι πριν τη μεταβίβαση των τίτλων υπήρχε προετοιμασία για την εγκατάσταση των περιοδικών σε χώρους των Αττικών Εκδόσεων του κ. Θ. Φιλιππόπουλου αλλά και ότι χρησιμοποιήθηκε υλικό που είχε παραχθεί από το προσωπικό των Εκδόσεων Λυμπέρη στα περιοδικά που εκδόθηκαν από τη νέα εταιρία.
Υποτίθεται όμως ότι η νέα εταιρία προχωρούσε κανονικά μέχρι που στα τέλη Αυγούστου εκδόθηκε πρωτόδικη δικαστική απόφαση που δικαίωνε πρώην εργαζόμενους των εκδόσεων Λυμπέρη και επιδίκαζε ποσά που υπολογίζονται σε 700.000 Ευρώ.

Χθες η ιδιοκτησία της Alpha Editions ανακοίνωσε αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου ότι κλείνει σε πρώτη φάση τα περιοδικά «ΕΓΩ» και «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ» και στο επόμενο διάστημα εντός 20ημερου θα ακολουθήσει λουκέτο στο «HELLO» και «7ΗΜΕΡΕΣ».
Ουσιαστικά η εταιρία οδηγείται σε λουκέτο. Αν κάποιος όμως ανατρέξει στην ιστορία της εταιρίας θα διαπιστώσει ότι οι μέτοχοι έβαλαν κατά την έναρξη μόλις 60.000 Ευρώ και ουδέποτε ενίσχυσαν την εταιρία παρ ότι είχε αρνητικό κεφάλαιο και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι μεγάλης οικονομικής επιφάνειας δεδομένου ότι ο κ. Φιλιππόπουλος εμφανίστηκε ως μνηστήρας του Mega και ο κ Κοντομηνάς έδωσε προσφορά 61 εκ Ευρώ για να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.
Οι μέτοχοι γνώριζαν από το 2014 ότι η εταιρία είχε αρνητικό κεφάλαιο και δεν έπραξαν τίποτα με αποτέλεσμα στα τέλη του 2015 τα αρνητικά κεφάλαια να διαμορφωθούν σε 200.000 Ευρώ δηλαδή υπερτιπλάσια του καταβληθέντος μετοχικού κεφαλαίου.
Κι όλα αυτά ενώ το 2014 και το 2015 ο τζίρος αθροιστικά ανήλθε σε 21,4 εκ Ευρώ και τα μεικτά κέρδη προσέγγισαν τα 10 εκ Ευρώ.
Με δεδομένο ότι σταματά η κυκλοφορία των εντύπων και οι μέτοχοι δεν βάζουν χρήματα είναι προφανές ότι η εταιρία οδηγείται σε πτώχευση και οι εργαζόμενοι , πιθανώς και άλλοι να χάσουν τα χρήματα που έχουν ως απαιτήσεις. Κι έτσι κλείνει ο κύκλος από την αμφισβητούμενη μεταβίβαση από τις Εκδόσεις Λυμπέρη και … ούτε γάτα ούτε ζημιά με την αθάνατη ελληνική επιχειρηματικότητα να θριαμβεύει για μια ακόμα φορά”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.