Search
Close this search box.
Search

Νέο χώρο φιλοξενίας προσφύγων θέλει ο δήμος Αθηναίων

Πριν 9 έτη
Την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να βρεθεί άλλος ένας χώρος φιλοξενίας προσφύγων τόνισε ο δήμαρχος Γ.Καμίνης μετά τη συνάντηση που είχε, την Τρίτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Ο κ. Μουζάλας, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου είναι να βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες για το προσφυγικό πρόβλημα και την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο Γ.Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του για την επιβάρυνση του κοινωνικού ιστού και τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ελαφρύνει την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Σε δηλώσεις του, ο Γ.Καμίνης χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση στην περιοχή και επισήμανε ότι ο Δήμος, έστω και μόνος του, θα βοηθήσει για να βρεθούν χώροι. Χαρακτήρισε, δε, ανεπίτρεπτο το γεγονός να μην χρησιμοποιούνται τα άδεια στρατόπεδα.

«Το υπουργείο Μετανάστευσης βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία, φαινόμενα επιβάρυνσης στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που δημιουργήθηκαν από μια μεγάλη πίεση και αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Η Βικτώρια είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Ο δήμαρχος έχει μια πολύ μεγάλη αγωνία για την κατάσταση και τον κατανοώ. Σήμερα συζητήσαμε αυτές τις κοινές αγωνίες. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα και αυτό θα γίνει χάρη και στην εξαιρετική συνεργασία και διάθεση που είχαμε από το δήμαρχο τον κ. Καμίνη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε πως «είναι μια κατάσταση, από κάθε άποψη, απαράδεκτη», τονίζοντας παράλληλα πως οι κάτοικοι της περιοχής «έχουν επιδείξει μια αξιοθαύμαστη ωριμότητα».

«Παρόλα αυτά καιροφυλακτούν ακραίοι κύκλοι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «ο δήμος, έστω και μόνος του, θα βοηθήσει και πάλι προσπαθώντας να εξασφαλίσει έναν ελεύθερο χώρο, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση αυτή τη φορά, ότι θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο, να κατασκηνώνουν άνθρωποι σε κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Αθήνας».

«Υπό αυτή την προϋπόθεση και πάλι ο δήμος Αθηναίων θα κάνει αυτό που του αναλογεί. Προς το παρόν, δυστυχώς, φαίνεται μόνος του, γιατί δεν βλέπουμε ούτε από τους άλλους δήμους μια παρόμοια διάθεση, ούτε όμως και από τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν έναν ελεύθερο χώρο. Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν στρατόπεδα, τα οποία ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφθεί. Δεν επιτρέπεται, να έχουμε άδειους χώρους στο Λεκανοπέδιο, και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Αθήνα 98,4 στην πλατεία Βικτωρίας η κατάσταση παραμένει ασφυκτική, καθώς οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους 1.500 και οι σκηνές τις 200.

Καθημερινά, πολίτες από της γειτονιές της Αθήνας προσφέρουν στους πρόσφυγες φαγητό, γάλα για τα μικρά παιδιά, είδη ένδυσης, αλλά και ακόμα και ομπρέλες για την βροχή. Υπάρχει, όμως, άμεση ανάγκη για γιατρούς καθώς καταγράφονται σε καθημερινή πλέον βάση συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και πονόλαιμου που συνοδεύονται από πυρετό.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.