-->
25.01.2021

ΝΔ: Μόνη λύση για το ΦΠΑ στα νησιά είναι η πρότασή μας

Την αποδοχή της πρότασή της για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά όλο το 2018 «βλέπει» ως μόνη λύση η Νέα Δημοκρατία.

Λίγες ώρες μετά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα 27 από τα 32 νησιά όπου ίσχυε μέχρι σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης:

«Χθες το πρωί, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε εκ νέου τροπολογία για να διατηρηθεί για ένα ακόμη έτος, μέχρι το τέλος του 2018, το ισχύον καθεστώς της έκπτωσης 30% στους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, πλην της Ρόδου και της Καρπάθου. Λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση έφερε τελικά μια ρύθμιση η οποία παγώνει την εισαγωγή του αυξημένου Φ.Π.Α. μόνο για 6 μήνες και μόνο για 5 από τα 32 νησιά που πλήττονται», αναφέρεται στη ανακοίνωση της ΝΔ.

«Λίγο πριν τελειώσει το 2017,  το μόνο που θα είχε νόημα θα ήταν να γίνει αποδεχτεί η πρότασή μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα τα οποία δεν επιλύουν το πρόβλημα, καθώς οι νησιώτες μας θα επιβαρυνθούν τελικά με τον αυξημένο Φ.Π.Α. που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2015 στο πλαίσιο της «περήφανης» διαπραγμάτευσης που έκανε», καταλήγει η ανακοίνωση


Διαβάστε επίσης