-->
26.11.2022

ΝΔ σε Μαξίμου: Τι δεν θα είχε συμβεί αν διαπραγματευόμαστε εμείς

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ν.Δ. μετά τα πυρά που δέχθηκε από το Μαξίμου για τη στάση που τήρησε στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου ως προς τις διατάξεις που αφορούσαν τα εργασιακά.

«Η κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία. Να τους πούμε τι δεν θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων», τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξηγώντας γιατί καταψήφισε τη διάταξη που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων, η Ν.Δ. είπε ότι συμφωνεί επί της ουσίας και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα την έβαζε «σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς».

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση «να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».

Διαβάστε επίσης