-->
24.01.2021

Το νοσοκομείο Κιλκίς απαντά στις καταγγελίες για νοσηλεία διασωληνωμένων σε απλούς θαλάμους

Στις καταγγελίες ότι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους στο νοσοκομείο Κιλκίς, χωρίς να έχουν ανά πάσα στιγμή δίπλα τους εξειδικευμένο προσωπικό, ότι εργαζόμενοι αντί για ποδονάρια φορούν μαύρες σακούλες σκουπιδιών και ότι το οξυγόνο είναι λιγοστό απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς.
Δείτε αναλυτικά την απάντηση του νοσοκομείου:

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν το Νοσοκομείο μας, θέλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Πρωτίστως οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλο το προσωπικό του ΓΝ Κιλκίς, για τον αγώνα που καταβάλλει στη μάχη κατά του ιού. Στα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις που προβαίνουν εκπρόσωποι εργαζομένων, απαντούμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία και όχι άσκοπη πρόκληση πανικού και εντυπώσεων.

Σε πρόσφατη δήλωση συνδικαλιστή του Νοσοκομείου μας, ο οποίος δεν είναι Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, όπως εκ παραδρομής αναφέρεται από ΜΜΕ, διατυπώθηκαν πλείστες ανακρίβειες που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε το ΓΝ Κιλκίς.

-Δίνεται ένας αριθμός 60 νοσούντων εργαζομένων, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς, όσοι εργαζόμενοι νόσησαν, δεν νόσησαν ταυτόχρονα, ενώ για κάποιους τομείς, όπως της καθαριότητας, υπήρξε αντικατάσταση των απόντων εργαζομένων με άλλους, ώστε το Νοσοκομείο να ανταποκρίνεται στις παρούσες συνθήκες.

-Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια, γεγονός που είναι απολύτως αναληθές. Αφενός γιατί με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, αφετέρου γιατί δεν νοείται να εισέλθει κανείς με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια του σε οποιοδήποτε χώρο και δη εντός του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη δήλωση ελέγχεται ως απολύτως ψευδής, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν θα επέτρεπε ποτέ να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σακούλες σκουπιδιών για ποδονάρια.

-Ο ίδιος εργαζόμενος δηλώνει ότι εισήλθε στην κλινική COVID για να διαπιστώσει την κατάσταση των οξυγόνων. Είναι πρωτάκουστο να εισέρχεται οποιοσδήποτε σε χώρο που υπάρχουν ασθενείς, και δη από τη νόσο COVID-19, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα προς τούτο. Θα πρέπει να διευκρινίσει ο συγκεκριμένος πού εισήλθε, πώς εισήλθε και με ποια ιδιότητα. Ξεκαθαρίζουμε ότι το περιστατικό ήδη διερευνάται αρμοδίως.

-Σχετικά με την υπολειτουργία των οξυγόνων και την αναστάτωση που προκάλεσε στους συμπολίτες μας η συγκεκριμένη αναφορά, θα πρέπει να καταστεί γνωστό ότι η αρμόδια τεχνική εταιρεία και συντηρήτρια του δικτύου έκανε τον περιοδικό έλεγχο στις 14/11/2020, πραγματοποίησε παρέμβαση στο δίκτυο οξυγόνου, συνέστησε την πραγματοποίηση μίας επιπλέον παρέμβασης για κάποιους θαλάμους και το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών τη δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών.

Το Γ.Ν. Κιλκίς, όπως τα περισσότερα επαρχιακά Νοσοκομεία, με τις δυνάμεις και δυνατότητες που έχει σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα και προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξυπηρέτηση των ασθενών, πάντα υπό την καθοδήγηση των θεραπόντων ιατρών.

Όσα διαφορετικά διαδίδονται είναι απολύτως αναληθή, αποσκοπούν μόνον στη δημιουργία εντυπώσεων, βλάπτουν και αδικούν την προσπάθεια που καταβάλλει όλο το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και δεν έχουν καμία θέση στον κοινό αγώνα που δίνουμε ενωμένοι, υγειονομικοί και πολίτες, στο Νομό Κιλκίς».


Διαβάστε επίσης