-->
15.04.2024

Ν. Ανδρουλάκης: Η Κεντροαριστερά κινδυνεύει από όσους ασκούν πολιτική σε κλειστά γραφεία

«Η Κεντροαριστερά κινδυνεύει από εκείνους που πιστεύουν ότι η άσκηση της πολιτικής μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία και σκοτεινούς διαδρόμους, ερήμην της κοινωνίας», τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στη εφημερίδα «Ροδιακή», σημείωσε ότι η Κεντροαριστερά «πρέπει επιτέλους να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα της στους πολίτες, πρέπει να μάθουμε να ακούμε, όχι μόνο να μιλάμε και να υψώνουμε το δάχτυλο διαρκώς».

Σε άλλη συνέντευξή του στη «Free Sunday» υπογράμμισε ότι «στόχος μου είναι η δημιουργία ενός νέου, ανοιχτού κόμματος που θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ στο πολιτικό σκηνικό. Ένα κόμμα από εκείνους που θέλουν να κάνουν κι όχι από εκείνους που θέλουν να γίνουν. Ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα που θα προσφέρει στη χώρα μια προοπτική προοδευτικής κυβέρνησης, όχι ένα αρχηγικό κόμμα βολέματος των φίλων του εκάστοτε αρχηγού».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης ότι πρέπει να τελειώνουν τα διαδικαστικά για τις εκλογές ώστε να ανοίξει και η πολιτική συζήτηση.

Είπε επιπλέον ότι «δεν επιθυμώ να γίνω ο Ηρώδης των προηγούμενων γενιών, δεν ισοπεδώνω τίποτα και τιμώ και σέβομαι εκείνους που έδωσαν έναν υγιή πολιτικό αγώνα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, της πιο σπουδαίας εποχής της χώρας μας στη σύγχρονη Ιστορία. Όσοι απαξιώνουν τις κατακτήσεις του τόπου από το 1974 μέχρι σήμερα, κάνουν τεράστιο λάθος και παίζουν το παιχνίδι των κάθε λογής μηδενιστών. Σήμερα όμως, μετά από χρόνια πολυδιάσπασης και εσωστρέφειας, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, να δώσουμε στη νέα γενιά την ευκαιρία να γράψει τη δική της Ιστορίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «είναι υποκριτικό και ψεύτικο το “φλερτ” του ΣΥΡΙΖΑ». «Μόλις πριν από μερικές μέρες, ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι σκοπεύουν να πάνε μέχρι τέλους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλώνοντας μάλιστα ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου προοδεύει και υιοθετεί μετριοπαθείς θέσεις. Για ποιο φλερτ μιλάμε λοιπόν;», διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε πως «όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ, μας χωρίζουν πολλά, θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει μια γενική συναίνεση για τον γεωπολιτικό και τον ευρύτερο προσανατολισμό του τόπου».Διαβάστε επίσης