-->
22.06.2021

Ν. Τόσκας: Τριάντα χρόνια είχε να γίνει τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια

«Πολύ επιτυχημένη επιχείρηση» που «ήταν προϊόν σχεδιασμού και συλλογής πληροφοριών αρκετών μηνών» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τη χθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, με στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών.

«Ήταν μία επιχείρηση που, απ’ ό,τι λένε οι αστυνομικοί, είχε να γίνει 30 χρόνια στην περιοχή αυτή. Εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα, στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι κάτι σοβαρότερο» δήλωσε ο υπουργός στο «Πρακτορείο 104,9 FM» του ΑΠΕ.
«Ήταν μια επιχείρηση πολύ καλά σχεδιασμένη, πολύ καλά μελετημένη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Έγινε από περίπου 65 αστυνομικούς, δεν έγινε αντιληπτή ως την ολοκλήρωσή της, μέχρι που την ανακοίνωσα εγώ στη Βουλή, που είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Γιατί έτσι, χειρουργικά, πρέπει να γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις. Όχι όπως παλιά που είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες με τις κάμερες παραδίπλα».

Το θέμα, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, είναι να σταματήσει η διακίνηση των ναρκωτικών και «να φοβηθούν αυτοί που κάνουν τόσο κακό και να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί άνετα και τα παιδιά μας να μην διατρέχουν κίνδυνο».

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή των Εξαρχείων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «επί πολλές δεκαετίες εκεί τα προβλήματα θάβονταν κάτω από το χαλί» και πρόσθεσε: «Ήταν ένας χώρος όπου οι διάφορες κυβερνήσεις έσπρωχναν τα διάφορα ζητήματα, έσπρωχναν την αδιαφορία τους και άφηναν να εξελιχθούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες εκεί πέρα».

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ακόμη πως «δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα στην περιοχή» αλλά, όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια ησυχία».

Τέλος, σημείωσε πως χρειάζονται και κοινωνικά μέτρα στην περιοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν ώστε να αποκατασταθεί κάτι που έπρεπε να έχει αποκατασταθεί εδώ και 30 χρόνια.






Διαβάστε επίσης