-->
12.04.2024

Ξενάγησε 100 πρόσφυγες στην Ακρόπολη ο Μπαλτάς (εικόνες)

«Θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις συγκριτικές  αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής, της αναγνώρισης του άλλου χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς υποδεχόμενος στην Ακρόπολη περίπου εκατό πρόσφυγες,  κυρίως μικρούς Σύρους και Αφγανούς, από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού.

prosfiges akropoli (2)

Ο κ.Μπαλτάς χαρακτήρισε τη  σημερινή επίσκεψη των προσφύγων ξεχωριστή καθώς οι Έλληνες « θέλουμε να δείξουμε ότι η φιλοξενία ανάμεσα σε λαούς δεν είναι μόνο υλική αλλά και ηθική, ιστορική».

prosfiges akropoli (4)

Επίσης, συνέδεσε ιδιαίτερα τη Συρία και την καταστροφή της Παλμύρας με την  επακόλουθη αρχαιοκαπηλεία, για να τονίσει τη σημασία της  ακεραιότητα των μνημείων: « Ούτε ο Παρθενώνας είναι ακέραιο μνημείο από αυτή την άποψη», υπογραμμίζοντας  την  παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
prosfiges akropoli (3)
Μετά την επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης  οι πρόσφυγες με τον υπουργό Πολιτισμού, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.
prosfiges akropoli (5)Διαβάστε επίσης