-->
20.04.2024

Ξεσπαθώνει το «Βήμα»: Ήττα του Τσίπρα και του αλαζόνα στενού συνεργάτη του

«Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μια συντριπτική ήττα της κυβέρνησης συνολικά , αλλά και προσωπικά του κ.Τσίπρα και του εκλεκτού συνεργάτη του», αναφέρει σε άρθρο του το «Βήμα» μετά την απόφαση του ΣτΕ. Όπως υποστηρίζει «Είναι μια νίκη της Δημοκρατίας ,της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης  και βέβαια της ελεύθερης έκφρασης».
Ολόκληρο το άρθρο:
«Κόλαφο για την κυβέρνηση  και ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον περιβόητο νόμο Παππά. Χωρίς αστερίσκους και δεύτερες σκέψεις η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε καθ ολοκληρία αντισυνταγματικό το κυβερνητικό κατασκεύασμα που αποσκοπούσε στον έλεγχο της ενημέρωσης.
Η αφαίρεση της αρμοδιότητας αδειοδότησης των καναλιών από το μόνο αρμόδιο όργανο το ΕΣΡ και ο αυταρχικός περιορισμός των αδειών σε 4 κρίθηκαν από τους ανώτατους δικαστές ότι παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος. Το μαύρο που επεδίωκε η κυβέρνηση να ρίξει στα κανάλια, μετατράπηκε σε μαύρο στις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της.
Οι προειδοποιήσεις από όλο σχεδόν το νομικό κόσμο, με ελάχιστες κομματικές εξαιρέσεις , οι καθολικές σχεδόν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αγνοήθηκαν πλήρως από τον αλαζόνα υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που μέχρι προχθές του πρόσφερε τη πλήρη κάλυψη του.

Και πώς να γινόταν διαφορετικά αφού η στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης αποτελούσε στρατηγική επιλογή του Μαξίμου. Μετά τη μνημονιακή στροφή και την άτακτη υποχώρηση του περασμένου καλοκαιριού επιχείρησαν να κατασκευάσουν το νέο εχθρό, που δεν ήταν άλλος από τα μέσα ενημέρωσης.

Με αλχημείες τύπου Φλωρεντίας, καθόρισαν αυθαίρετα τον αριθμό των αδειών σε 4 ,επιχειρώντας να ελέγξουν το τηλεοπτικό τοπίο. Πανήγυριζαν, με πρώτο τον κ.Τσίπρα ότι έκλεισαν για τρεις μέρες σε ένα δωμάτιο τους υποψήφιους καναλάρχες και κατάφεραν να εισπράξουν 250 εκατ. Επιχείρησαν τον ωμό  εκβιασμό των ανωτάτων δικαστών με μεθόδους παρακράτους. Και τώρα εισπράττουν τα επίχειρα των σκοτεινών μεθοδεύσεων τους.
Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί μια συντριπτική ήττα της κυβέρνησης συνολικά , αλλά και προσωπικά του κ.Τσίπρα και του εκλεκτού συνεργάτη του.Είναι μια νίκη της Δημοκρατίας ,της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης  και βέβαια της ελεύθερης έκφρασης. Είναι ένα ακόμα μάθημα απέναντι στην αλαζονεία της εξουσίας, τον αυταρχισμό και τις θεσμικές παρεκτροπές. Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος κομπορρημονούσε ο πρωθυπουργός. Ήρθε η ώρα λοιπόν να το εφαρμόσει, έστω και μετά από μια δικαστική απόφαση.

ΤΟ ΒΗΜΑΔιαβάστε επίσης