Search
Close this search box.
Search

Οι “δυο δρόμοι” του Τσίπρα για τον ανασχηματισμό – Οι εισηγήσεις που δέχεται 

Πριν 8 έτη

Ανασχηματισμός τώρα ή τον Σεπτέμβριο; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα. Ο πρωθυπουργός εχει εικόνα των αρρυθμιών και των καθυστερήσεων στην κυβέρνηση και δέχεται δυο εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες. Είτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τώρα ή να τον αναβάλει για τις αρχές του φθινοπώρου.

Κλειδί βέβαια για την οριστική απόφαση του πρωθυπουργού είναι το πότε θα πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνει μέσα στο καλοκαίρι τότε ο Τσίπρας τελειώνει με τα εσωκομματικά και παράλληλα προχωράει σε αλλαγές τον Σεπτέμβριο.

Σε διαφορετική περίπτωση όμως αν πάει πίσω δηλαδή το Συνέδριο τότε μπορεί να επιλέξει άμεσα να αναμορφώσει το κυβερνητικό του σχήμα.

Πάντως κάποιοι επιμένουν πως τον Σεπτέμβριο η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ψηφίσει και τις σκληρές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και ο Τσίπρας θα κρατήσει τον ανασχηματισμό για πιο μετά αφού προηγουμένως βέβαια θα εχει τελειώσει και με το Συνέδριο του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός τα επόμενα 24ωρα θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις ενω θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία για να αποφασίσει το πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά το Συνέδριο, κατι που θα αποκαλύψει και εν μέρει το σχεδιασμό Τσίπρα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.