Ανεξάρτητα από τον χρόνο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα πάνω στο τραπέζι υπάρχουν μια σειρά από εισηγήσεις. Εισηγήσεις που δεν αφορούν μόνο ονόματα και πρόσωπα αλλά και σπάσιμο υπουργείων ή μεταφορά αρμοδιοτήτων. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για διορθωτικές κινήσεις και αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο οργανόγραμμα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Άλεξ Πατέλη να έχει και επίσημα συντονιστικό ρόλο στα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία για την καλύτερη αξιοποίηση του πακέτου των 32 δις ευρώ από την Κομισιόν.
Ακόμα υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ένα υπουργείο που θα έχει να κάνει μόνο με το ΕΣΠΑ. Σε μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να προωθηθεί ο Θόδωρος Σκυλακάκης.
Επίσης συζητιέται η αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση σε θέση αναπληρωτή υπουργού έχοντας το παλιό χαρτοφυλάκιο του Εμπορίου.
Όσον αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης όλα δείχνουν ότι θα αντικατασταθεί ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, ήδη συζητείται όνομα πρώην γυναίκας δικαστικού ενώ υπάρχει περίπτωση να αλλάξει χαρτοφυλάκιο και ο Κώστας Τσιάρας αν αποφασιστεί συνολική αλλαγή.
Στο υπουργείο Τουρισμού ακούγεται έντονα πλέον το όνομα του Θόδωρου Ρουσόπουλου ενώ στο Εργασίας πέρα από τον Στέλιο Πέτσα υπάρχει στο τραπέζι και το όνομα του Θόδωρου Σκυλακάκη, εάν δεν προχωρήσει το σενάριο με το υπουργείο για το ΕΣΠΑ.
Στο Περιβάλλοντος ακούγεται πως μπορεί να προωθηθεί σε θέση υφυπουργού η σημερινή γραμματέας του υπουργείου Αλεξάνδρα Σδούκου. Από εκεί και πέρα στο πρωθυπουργικό γραφείο φαίνεται πως υπάρχει ένας κατάλογος με ονόματα βουλευτών που θα μπορούσαν να μπουν στο νέο σχήμα.
Όπως ο Σπήλιος Λιβανός, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Βασιλης Οικονόμου, ο Γιάννης Μπούγας, ο Άγγελος Συρίγος, ο Χρήστος Κέλλας, ο Κώστας Κατσαφάδος, η Άννα Μάνη, η Ζωή Ράπτη και ο Μακάριος Λαζαρίδης.