-->
02.10.2022

Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16 (εικόνες&βίντεο)

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν το μήνυμα του πιλότου του F16 που πραγματοποίησε εκπληκτικούς ελιγμούς πάνω από την πόλη και τον Θερμαϊκό.

«Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα», είπε ο χειριστής του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους με τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Στο κοκπιτ του F16 βρισκόταν ο Ο σμηναγός Θεοχαρόπουλος Λουκάς, με περισσότερες από 1500 ωρες πτήσης.

par-6

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση το Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας: «Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου».

Ποιος είναι οι πιλότοι της ομάδας ΖΕΥΣ

Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης
​O Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

stralis

Σμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος
Ο Σμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, οποίος εκτέλεσε και τους ελιγμούς στην επίδειξη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

theoxaropoulos_0

airshow_pilot block block3

par-1

block5 par-3  par-11_0Διαβάστε επίσης