-->
24.10.2021

Οι επιστημονικοί φορείς διακόπτουν τον διάλογο με την κυβέρνηση

Τη διακοπή του διαλόγου με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό μέχρι να τους δοθούν τα αναγκαία στοιχεία και συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας αποφάσισαν σε νέα σύσκεψή τους οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.

Καταγγέλλοντας ότι ακόμη δεν έχουν πάρει «συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς», καλούν τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

«Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει» τονίζουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος μετά από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας στα γραφεία του ΟΕΕ, «παρόλο που προσήλθαμε στο διάλογο με καλή διάθεση, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε πάρει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας, παρά μόνο αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και αυθαίρετους ισχυρισμούς.»

» Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε το διάλογο. Θέλουμε άμεσα τα στοιχεία και μόλις τα έχουμε, θα τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα προσέλθουμε ξανά στο διάλογο με τις προτάσεις μας».

«Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουμε για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή μας στο προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό, και ζητούμε την απόσυρσή του και διάλογο από μηδενική βάση. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το Υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης