Πληθαίνουν οι πληροφορίες για κινήσεις που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, σε περίπτωση, που όπως όλα δείχνουν, ηττηθεί στις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου.
Οι πληροφορίες τον θέλουν σε περίπτωση νέας ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές να αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νέου κόμματος, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ένα γενικό προσκλητήριο προοδευτικών δυνάμεων και μεμονωμένων προσώπων, το οποίο θα απευθύνει προσωπικά.
Ο Τσίπρας θα χάσει το θρόνο του Μαξίμου αλλά δεν θα θεωρήσει εαυτόν ηττημένο. Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως του βασικού κεντροαριστερού πόλου θα είναι το μεγάλο του στοίχημα ώστε να επανέλθει στην εξουσία όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα μπορεί να διώξει τα βαρίδια του κόμματος και τους «δεινόσαυρους» και να ξεκινήσει να φτιάξει ένα νέο φορέα ο οποίος θα αποτελείται από τη γενιά των 40άρηδων.
“Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι”
«Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου. Η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στον Βόλο, όπου κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει «κανένας μόνος του στην κάλπη, χωρίς να του εξηγήσουμε τι ακριβώς διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».
«Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Λέμε κάτι πολύ απλό. Ότι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στην κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτόν τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω» είπε ο κ. Τσίπρας και έκανε και κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν ότι «έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση και κρύβουν όσο περισσότερο μπορούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και που αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούν την κοινωνική λεηλασία προς όφελος των λίγων και ισχυρών».
Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην προσπάθειά του να εμφανίζει τον κ. Μητσοτάκη ως κομμάτι του παρελθόντος, υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται προοπτική και ασφάλεια «που δεν μπορούν να προσφέρουν οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν» και υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ «το 2015, ήρθαμε να ενώσουμε, όχι να πάρουμε τη ρεβάνς, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη».
Δικαιωμένος για τις επιλογές του
Από τον Βόλο ο κ. Τσίπρας είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές που έκανε, επιτέθηκε κατά των προηγούμενων πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμο και Α. Σαμαρά, ενώ και στο τελευταίο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο πρωταγωνιστή επανέλαβε ότι «εμείς δεν γεννηθήκαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Ούτε μάθαμε την πολιτική στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης για το δίκιο του λαού μας. Εμείς καταφέραμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».
Λέει ό,τι και η Μπαζιάνα
Στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «propaganda» ο κ. Τσίπρας δηλώνει «αντισυμβατικός πρωθυπουργός», υποστηρίζει ότι «η κυβέρνησή του ήταν κλάσεις ανώτερη από τις προηγούμενες», χαρακτηρίζει τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι «άτυχη στιγμή για την κυβέρνησή του» και επαναλαμβάνει ότι το 2015 «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», όπως είχε πει και η σύντροφός του.
Ο Δρακουμέλ και ο μπάρμπα Στρουμφ
«Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ, πάντως ο μπάρμπα Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό» απαντά ο κ. Τσίπρας όταν ερωτάται για την πιθανή έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, ενώ για την υπόθεση Novartis σημείωσε: «Εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη Siemens και τα εξοπλιστικά και μάλιστα, δεν αναδείχθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά από το FBI».
Για Πολάκη και κρουαζιέρα
Ο κ. Τσίπρας στήριξε για άλλη μία φορά τον κ. Πολάκη λέγοντας ότι «τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο», ενώ αναφορικά με τις διακοπές στη θαλαμηγό Παναγοπούλου, απάντησε: «Είναι θέμα διαφορετικού ήθους ότι πάω διακοπές ένα Σαββατοκύριακο και γίνεται τεράστιο ζήτημα; Θα μου πεις, βεβαίως, ότι η κοινή γνώμη δεν μας αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια σε ζητήματα ηθικής – δεν είναι δα κι ένα πεδίο για το οποίο παινεύονται οι προηγούμενοι».