Search
Close this search box.
Search

Οι μυστικές επαφές Γ. Τσίπρα με τη Μόσχα

Πριν 9 έτη

Η πολύ στενή σχέση που έχει αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση με την Ουάσιγκτον έχει εκνευρίσει τη Μόσχα που άλλα περίμενε και άλλα γίνονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να καθησυχάσει την κυβέρνηση Πούτιν με κάθε τρόπο. Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή “πριν από δέκα ημέρες, και ενώ στην Αθήνα βρισκόταν ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Αμος Χοχστάιν, στη Μόσχα γινόταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Στις 14 Οκτωβρίου 2015 ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γεώργιο Τσίπρα, εξάδελφο του πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η συνεργασία στον τομέα φυσικού αερίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη στη Ρωσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη. Λίγες μέρες μετά και ενώ στην Αθήνα βρισκόταν η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, και ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Μίτοφ, οι επαφές Αθήνας – Μόσχας σε διπλωματικό επίπεδο συνεχίζονταν, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τη βολιδοσκόπηση του κατά πόσον θα μπορούσε να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος ώστε να πραγματοποιηθεί υψηλού επίπεδου επίσκεψη στην Ελλάδα, ενδεχομένως ακόμα και από τον Ρώσο πρωθυπουργό”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.