-->
05.12.2022

Ολάντ: Θα βοηθήσω να ξεπεράσετε την κρίση…

Την αποφασιστικότητα του να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση εκφράζει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Στη συνέντευξη του ο κ.Hollande υποστηρίζει ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση και «να αγκυροβολήσει μόνιμα στη ζώνη του ευρώ».
«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση.  Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» τονίζει ο Hollande, ο οποίος τονίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που θα πρέπει να δείξει η Αθήνα, αλλά και στην αλληλεγγύη των εταίρων, υπογραμμίζοντας ότι οι «δύσκολες και επιβλητικές μεταρρυθμίσεις» πρέπει να εφαρμοστούν.
Επιπλέον ο πρόεδρος της Γαλλίας υποστηρίζει ότι «θάρρος και διαύγεια» χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και σημειώνει ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν οδηγούν στη συζήτηση για «τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους».
Ο Γάλλος πρόεδρος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και απευθύνει πρόσκληση στους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα.
«Έρχομαι και με ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους και ιδίως στις γαλλικές εταιρίες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα» επισημαίνει ο Hollande.

Διαβάστε επίσης