Search
Close this search box.
Search

Ούτε βήμα πίσω από Ντομπρόφσκις: Αξιολόγηση και άμεσα ανακεφαλαιοποίηση

Πριν 9 έτη

Τα προαπαιτούμενα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το μεταναστευτικό και η συμβιβαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια και NPLs βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης χθες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Valdis Dombrovskis στο Μέγαρο Μαξίμου που ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε στις 19:45 το βράδυ.
Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Dombrovskis τόνισε ότι η συζήτηση με τον πρωθυπουργό έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ότι συζητήθηκε σειρά θεμάτων.
Στη συνάντηση άνοιξε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στη διαπραγμάτευση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, την ανακεφαλαιοποίηση, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.
Παράλληλα τόνισε ότι συζητήθηκε το πρόγραμμα του ESM, η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ευρώπη, κάποια ζητήματα τεχνικού ψαρακτήρα αλλά και το προσφυγικό.
Ο Dombrovskis τόνισε ότι η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και ότι ο πρωθυπουργός του έδωσε μία ξεκάθαρη δέσμευση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τόνισε ότι θέλουμε να οριστικοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους
Θα πρέπει οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών να τελειώσουν μέσα σε χρονοδιάγραμμα
Είναι σημαντικό να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2015. 
Ο Dombrovskis αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της βοήθειας έκτακτης ανάγκης λόγω της μεταναστευτικής κρίσης
Θα χορηγηθούν στην Ελλάδα 5,9 εκατ ευρώ.
Η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να πετύχει ανάπτυξη ανέφερε ο Dombrovskis.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε πως το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα έρθει μέσα στην εβδομάδα, στις 28 ή 29 Οκτωβρίου ενώ την άλλη εβδομάδα αναμένεται και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Ο Τσίπρας έθεσε το ζήτημα των κόκκινων δανείων και της ελαστικότερης αντιμετώπισης των δύσκολων προαπαιτούμενων, ακόμα και της δημοσιονομικής χαλάρωσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Dombrovskis ξεκαθάρισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτο πως τέτοιο θέμα δεν τίθεται και δεν μπορεί να συνδεθεί με την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.