-->
18.05.2022

Ο Δένδιας σήκωσε το γάντι – Τι «απάντησε» στον Σαμαρά

Για τα εσωκομματικά βέλη που δέχθηκε από την «Ομάδα Αλήθειας» για την αποκομμένη φράση «…μερικές δεκάδες μέτρα» απάντησε ο Νίκος Δένδιας στην συνέντευξη του στην REAL.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, όπως και η προσωπική διαφωνία, όχι όμως «με κακόβουλα, υποβολιμαία σχόλια και ενορχηστρωμένη ακροδεξιά εκστρατεία δυσφήμησης που αλλού στοχεύει». «Η χώρα έχει ακριβά πληρώσει τους κατ’ επάγγελμα και όχι κατά πεποίθηση επικαλούμενους την πατρίδα», προσθέτει.
Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε έστω και έμμεσα στον Αντώνη Σαμάρα και το «σαμαρικό» μπλοκ που φαίνεται να διατηρεί σχέσεις με την «Ομάδα Αλήθειας», κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες επικαλούμενος την πατρίδα».
Προηγουμένως όμως είχε χτυπήσει το πρωί της Παρασκευής με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική», έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο Twitter.

Είναι σαφές, πως ο υπουργός Εξωτερικών «φωτογράφισε» συγκεκριμένα γεγονότα της εποχής που ο πρώην πρωθυπουργός απώλεσε την εξουσία.

Υπενθυμίζεται πως, στις 30 Ιουνίου 1993, ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε πολιτικό σχήμα με την ονομασία Πολιτική Άνοιξη και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν.

Με αυτόν τον τρόπο, προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την άρση της εμπιστοσύνης των βουλευτών Ηλείας, Στέφανου Β. Στεφανόπουλου και Κιλκίς, Γιώργου Συμπιλίδη.

Διαβάστε επίσης