Search
Close this search box.
Search

Ο εκνευρισμός του Σαμαρά, η συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή και τα μαύρα πανιά

Πριν 8 έτη
maksimou
Μαύρα πανιά…
 
Έντονος προβληματισμός κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή». Και αυτό διότι για πρώτη φορά καταγράφει σημαντικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ν.Δ. , ένα στοιχείο που ενισχύει την εικόνα κατάρρευσης της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, το μίγμα φόρων και η συνολική εικόνα υπερφορλόγησης ενισχύει το κλίμα απογοήτευσης στην κοινωνία, τα μηνύματα της οποίας φθάνουν στα κυβερνητικά στελέχη που ήδη πιέζονται υπερβολικά.
 
 
tsakalwtos tsipras
Οδηγίες Τσίπρα
 
«Τρέξτε να κλείσουμε την αξιολόγηση» είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κυρίως προς το οικονομικό επιτελείο. Ο στόχος του είναι τριπλός: να «κλείσει» οριστικά το σενάριο Grexit, να ανοίξει η διαδικασία επιστροφής της εμπιστοσύνης στη χώρα και άρα να έρθουν επενδύσεις και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
 
giannis-stournaras
Η βοήθεια Στουρνάρα
Ειδικά για την ΕΚΤ ο Πρωθυπουργός ρώτησε και τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην τελευταία τους συνάντηση. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τα «φώτα» του κεντρικού τραπεζίτη για το πώς θα μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και άκουσε τον Γ. Στουρνάρα να του λέει πως θα βοηθήσει, αρκεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
 
ekt
Το μεγάλο στοίχημα
Στην πραγματικότητα, ένα είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες: να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Αυτή είναι η μόνιμη επωδός όλων όσοι αναφέρονται στο ελληνικό ζήτημα και στις προοπτικές που έχει η χώρα, κάποια στιγμή, να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι κανονικά. Είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός συνόρων, είτε πρόκειται για τραπεζίτες είτε για επενδυτές, είτε πρόκειται για αναλυτές είτε για dealers. Ολα τα υπόλοιπα, προσθέτουν, της ιστορίας του χρέους συμπεριλαμβανομένης, είναι χαμένη υπόθεση, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, και είναι λάθος να μπαίνουν ψηλά στην ελληνική ατζέντα, για έναν απλό λόγο: θα «καούν».
 
theodorikakos-1
Γκρίνιες για τον Τάκη
Πολλά έχουν λεχθεί για τον σύμβουλο στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο και ειδικά για τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει. Αυτό όμως που συνέβη την Κυριακή ενόχλησε πολλούς στη Ν.Δ. Τι έγινε; Ο Τ. Θεοδωρικάκος έκανε ένα σχόλιο, καλώντας τα στελέχη της ΝΔ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξουν ότι εργάζονται σκληρά για «να συμβάλλουν στο δημιουργικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη». Η αναφορά περί απόδειξης ενόχλησε σφόδρα πολλούς που θεώρησαν ότι τους είπε πως είναι πολύ «λίγοι» δίπλα στον πρόεδρο.
Samaras_Antonis_
Ενόχληση Σαμαρά
 
Μαθαίνω ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ενοχλημένος που βλέπει να γίνονται διάφορες αναφορές ότι ο ίδιος είχε αδημονία να αναλάβει τη διακυβέρνησης της χώρας, μην αφήνοντας τον Λουκά Παπαδήμο, να…τελειώσει τη δουλειά το 2012! Ο Μεσσήνιος που για το μόνο που νοιάζεται είναι η προσωπική του δικαίωση και τίποτα άλλο, είναι έξαλλος ότι ακούει και διαβάζει για τα υπερφίαλα Ζάππειά του και το γεγονός ότι και αυτός υπέκυψε στο πολιτικό κόστος…
 
Και η.. ζήλια Σαμαρά 
 
Βέβαια, ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς επιμένει ότι η δικαίωσή του έρχεται μέσα από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία. Με τον πρόεδρο της Ν.Δ. μιλά τακτικά στο τηλέφωνο, αλλά δεν είχε την χαρά (εικάζω να χαιρόταν) να βρεθούν όπως έκανε με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τρεις φορές σε διάστημα δυο μηνών. Θα βρεθούν από κοντά; Άγνωστο πότε…
 
 
spanakis
Να σας γνωστοποιήσω και μια είδηση περί των νεοδημοκρατικών υποψηφιοτήτων επειδή λέγονται και γράφονται πολλά. Έμαθα από άριστη πηγή ότι ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Βασίλης Σπανάκης, δεν θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής. Και ησύχασαν πολλοί! 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.