Search
Close this search box.
Search

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έκανε δημόσια εμφάνιση με μάσκα!

Πριν 5 έτη

Ενώ η επιδημία κορονοιού ξέσπασε τον Δεκέμβριο σε συνοικία της πόλης Ουχάν και μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα και ανακοινωμένα κρούσματα είναι 40.000, σύμφωνα με τον τελευταίο, επίσημο, απολογισμό, ο Σι επισκέφθηκε σήμερα συνοικία του Πεκίνου για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο Σε εμφανίζεται με μάσκα προστασίας και αφήνει να του μετρήσουν την θερμοκρασία με την βοήθεια ηλεκτρονικού θερμομέτρου, ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται πλέον στους δημόσιους χώρους ολόκληρης της χώρας.

Ο Σι εμφανίζεται να συνομιλεί από απόσταση με κατοίκους της συνοικίας οι οποίοι επίσης φορούν μάσκες.

“Η επιδημία στη Χουμπέι και την Ουχάν παραμένει πολύ σοβαρή”, παραδέχθηκε ο Σι και τάχθηκε υπέρ της “λήψης ισχυρότερων και αποφασιστικότερων μέτρων για την ριζική εξάλειψη της δυναμικής της επιδημίας”.

Η κυβέρνησή του έχει θέσει σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα για να ελέγξει την επιδημία θέτοντας σε καραντίνα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πόλη Ουχάν και την περιφέρειά της από τις 23 Ιανουαρίου.

Εξαφάνιση δημοσιογράφου

Όμως, η κινεζική ηγεσία καταγγέλλεται για καθυστερημένη αντίδραση στην επιδημία, καθώς και για τη φίμωση των ανθρώπων που προσπάθησαν να ειδοποιήσουν το κοινό για τον κίνδυνο. Ο θάνατος του 34χρονου γιατρού Λι Γουενλιάνγκ που προσπάθησε να ενημερώσει για την εμφάνιση και εξάπλωση μίας παρόμοιας με το Sars ιογενούς πνευμονίας έχει προκαλέσει ασυνήθιστη έκρηξη οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από την κινεζική ηγεσία και εκκλήσεις για αποκατάσταση της ελευθερίας της έκφρασης.

Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστή η εξαφάνιση του πολίτη-δημοσιογράφου Τσεν Τσιουσί, ο οποίος ενημέρωνε για τις εξελίξεις από την καρδιά της επιδημίας, την πόλη Ουχάν. Η μητέρα του απηύθυνε μέσω του λογαριασμού του γιου της στο Twitter έκκληση, γνωστοποιώντας ότι ο Τσεν αγνοείται από την Πέμπτη, ημέρα του θανάτου του γιατρού Λι Γουενλιάνγκ. Η εξαφάνισή του συμπίπτει με τις προσπάθειες των κινεζικών αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα λαϊκής οργής και να εξουδετερώσουν τις πηγές ενημέρωσης του κοινού για τις πραγματικές διαστάσεις της επιδημίας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.