-->
18.10.2021

Ο Κουβέλης… ζήτησε συγγνώμη για την τραγωδία στο Μάτι αλλά δεν βλέπει «στρατηγικά» λάθη!

«Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει», υποστήριξε αναφορικά με την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ειδικότερα ο κ. Κουβέλης, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε, «Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς».

Οσον αφορά τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του.  Ο ίδιος, μάλιστα, θέλησε να εκφράσει τη δική του συγγνώμη για την τραγωδία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. «Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετούν το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν», υποστήριξε.

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι οι πιέσεις συνεχίζονται προς την τουρκική πλευρά και πως το θέμα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως επανέρχεται συνεχώς με κάθε ευκαιρία που δίνεται.

Διαβάστε επίσης