Search
Close this search box.
Search

Ο “μάγειρας” της οικουμενικής, η… συγκατοίκηση και το «τουρ» Μητσοτάκη

Πριν 8 έτη

Ο «μάγειρας» της οικουμενικής!

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα σενάρια οικουμενικής που διακινούνται εδώ και λίγες ημέρες και έχει όμως «κάψει» η ηγεσία της Ν.Δ. tsipras-tsakalotos-dragasakisΣύμφωνα με πληροφορίες του Politikleaks το πρόσωπο που έριξε στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου την πρόταση να διερευνηθεί η προοπτική της οικουμενικής κυβέρνησης, ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης.

maximou2Η σύσκεψη στο Μαξίμου 

Σε μια από τις τελευταίες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Κούβα, έγινε εκτενής συζήτηση για τα σενάρια περί οικουμενικής. Μάλιστα, ακόμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ήταν θετικός και γι’ αυτό και υπήρξε και διαφοροποίηση στο δημόσιο λόγο ορισμένων κεντρικών κυβερνητικών στελεχών στη λογική να στηρίξει η αντιπολίτευση την προσπάθεια της κυβέρνησης.

tsipras-mitsotakisΗ άρνηση Μητσοτάκη

«Ούτε για αστείο» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έμαθε τα όσα διέρρεαν από κυβερνητικούς κύκλους σχετικά με τα σενάρια οικουμενικής. Ο ίδιος έδωσε αμέσως εντολή στον Βασίλη Κικίλια να το ξεκόψει, όπως και έκανε. Στο επιτελείο του σημειώνουν ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. είναι κοντά στην αυτοδυναμία και άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει το κόμμα σε αυτή τη συζήτηση, που μόνο επιζήμια είναι για τη στρατηγική της.

stainmagerΟικουμενικός πρόεδρος 

Και επειδή αναφερόμαστε σε οικουμενική κυβέρνηση, έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ που έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου με τη συναίνεση των κομμάτων του γερμανικού «μεγάλου συνασπισμού». Ο γερμανός πολιτικός θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νίκο Κοτζιά και τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν έχει κλειστεί ακόμα συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη και μάλλον αυτό θα ρυθμιστεί από την Ντόρα Μπακογιάννη που τυγχάνει στενή φίλη του υπουργού Εξωτερικών.

mitsotakis_synedrioΓαλλογερμανικό τουρ Κυριάκου

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται το νέο και άκρως ενδιαφέρον ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη σε Παρίσι και Βερολίνο για να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας με το χρίσμα της δεξιάς.

 

provopoulos_15minutes.grΌχι Προβόπουλου

Επειδή λέγονται πολλά για το εάν θα κάνει ή όχι κόμμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μου λένε ότι δεν ισχύει και η πληροφορία περί ανάμειξης στο νέο σχήμα του πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου. Ο ίδιος, παρά την καλή σχέση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να εμπλακεί με την πολιτική…Και αυτό λένε οι μυημένοι σε αντίθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα, τον νυν κεντρικό τραπεζίτη, που λέγεται ότι θέλει να ηγηθεί κόμματος της ενωμένης κεντροαριστεράς!

kosioni2Η συγκατοίκηση 

Και ένα νέο από την κοινωνική ζωή που συνδέεται με την πολιτική. Στην οικία της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη έχει εγκατασταθεί πλέον ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Η γνωστή δημοσιογράφος του Σκάι και ο νεαρός πολιτικός συνδέονται εδώ και πολύ καιρό και αποφάσισαν πλέον να μοιραστούν και την ίδια στέγη. Για γάμο δεν έχω ακούσει ακόμα…

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.