Search
Close this search box.
Search

Γιατί ο Μητσοτάκης “τσεκούρεψε” τον Βορίδη – Όλο το παρασκήνιο

Πριν 8 έτη

 

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει Συντονιστή για την επεξεργασία και διαμόρφωση των προτάσεων της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τον Κώστα Τασούλα φερνει ανακατατάξεις οχι μόνο στο εσωκομματικό παιχνίδι αλλά στέλνει και πολλαπλά μηνύματα στους γαλάζιους, με πρώτο αποδέκτη τον Μάκη Βορίδη.

Ο πρώην υπουργός Υγείας είχε πάρει τη διαβεβαίωση πως εκτός απο το συντονισμό του τομέα Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναλάμβανε και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για να συμμετάσχει στο νέο οργανόγραμμα της ΝΔ.

Τελικά όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Κώστα Τασούλα για αυτή τη θέση. Έτσι κερδίζει ενα ακόμα βουλευτή που ήταν απέναντι του στις εσωκομματικές ενω “ψαλιδίζει” και τον Βορίδη στέλνοντας μήνυμα και σε άλλα γαλάζια στελέχη.

Η πρώτη κόντρα την προηγούμενη εβδομάδα για το προσφυγικό, όπου όπως αποκάλυψε πρώτο το 15minutes.gr, τομεάρχες της ΝΔ, με πρώτον απ’ όλους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, ζήτησαν σκληρή αντιπολίτευση φαίνεται πως ώθησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεύτερες σκέψεις.

Βέβαια, ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του, αλλά σε εσωκομματικό επίπεδο φαίνεται να αναπροσαρμόζει τα σχέδια του με τις πρώτες βολές να πέφτουν στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.