-->
23.03.2023

Ο Ξυδάκης απαντά στη ΝΔ για την ΕΡΤ αλλά αποφεύγει τον Τσακνή

Επιλεκτικά απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, για το θέμα που δημιούργησαν οι χαρακτηρισμοί του περί «τριτοκοσμικής» ΕΡΤ.

Αποφεύγοντας να απαντήσει στα όσα του απάντησε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής, ο κ. Ξυδάκης επέλεξε να απαντήσει στην Νέα Δημοκρατία η οποία εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση για το θέμα.

«Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι. Είναι η πεπατημένη μιας επικοινωνίας – προπαγάνδας που βασίζεται στη στρέβλωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή λέξεων ή φράσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

Ο Ν. Ξυδάκης κάλεσε τη ΝΔ «πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια».

Όπως υποστήριξε ο κ. Ξυδάκης, «τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς», ενώ συμπλήρωσε πως «όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος. Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατίας».

 

Διαβάστε επίσης