Search
Close this search box.
Search

Ο πόλεμος των σαμαρικών, οι ενδοκυβερνητικές κόντρες και εκλογές το… 2019

Πριν 8 έτη
Οι μυστικές συζητήσεις σε Μαξίμου και Πειραιώς
 
Η σύγκρουση θα είναι όχι απλά σκληρή, αλλά ιδιαίτερα σφοδρή, σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα συζητούνται στα ενδότερα των επιτελείων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς και δείχνει, ότι παρά το φθινοπωρινό καιρό που ρίχνει τη θερμοκρασία, το κλίμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ιδιαίτερα θερμό. Το «ή εμείς ή αυτοί» που είχε πει ο Αλ. Τσίπρας κατά την περυσινή του προεκλογική εκστρατεία ισχύει απόλυτα στην σημερινή πολιτική αναμέτρηση των δυο κομμάτων. 
Υπό τη σκιά των σεναρίων για πρόωρες εκλογές που διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, το πολιτικό σκηνικό φορτίζεται από τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση, την οποία συνεχώς εγκαλεί η Ν.Δ. που απειλεί επί της ουσίας πλέον και με Ειδικό Δικαστήριο, όσο και εάν δεν το φωνάζει ανοικτά. 
Το παζλ της σύγκρουσης έχει πολλά κομμάτια: από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αποκαλύψεις για την Τράπεζα Αττικής μέχρι τις εν εξελίξει συγκρούσεις με την Εκκλησία και τους δικαστές, αλλά και την επερχόμενη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος.
 
 
maximou«Θέλουν να μας ρίξουν»
«Μας πολεμούν τα συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν» είναι το νέο αφήγημα που έχει ρίξει στην πολιτική αγορά το Μέγαρο Μαξίμου, φθάνει να βρεθούν…«αγοραστές» να το πιστέψουν και να το…αγοράσουν! Η αμηχανία είναι όμως εμφανής όσο αποκαλύπτονται διάφορες πτυχές για τις υποθέσεις της Τράπεζας Αττικής και των δανειοδοτήσεων Καλογρίτσα. «Θέλουν να μας ρίξουν, αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι» λένε από το πρωθυπουργικό γραφείο και προαναγγέλλουν αντεπίθεση και μάλιστα με «ονόματα και διευθύνσεις» στην επικείμενη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.
 
tsiprasΤα ρέστα του στο χρέος
«Εμείς αντέχουμε παρά τον πόλεμο. Μας κτυπάνε και βρώμικα με τη συμβολή και της Ν.Δ., αλλά προχωράμε» απαντάνε από το πρωθυπουργικό επιτελείο, απ’ όπου μεταδίδουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ρίχνει το βάρος στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αν και πιέζεται ήδη πολύ από τη Γερμανία για το προσφυγικό .
 
tsakalwtos-pappasΕνδοκυβερνητικές κόντρες
Μόνο που οι πληροφορίες που υπάρχουν ενισχύουν το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δύναται να οδηγήσει σε ενδοκυβερνητικές περιπλοκές. Και αυτό διότι υπάρχουν διαφορετικές γραμμές ενόψει του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Π.χ. μια μεγάλη σύγκρουση είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που λέγεται ότι τάσσεται υπέρ ορισμένων υποχωρήσεων, σε θέματα όπως τα εργασιακά, προκειμένου η Αθήνα να πάρει μια «καλή» συμφωνία για το χρέος. Στον αντίποδα είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που εισηγείται στον Αλ. Τσίπρα να ακολουθήσει σκληρή γραμμή κατά τη δεύτερη αξιολόγηση.
 
nd-new-grafeia-1«Τελειώνει ο Τσίπρας»
 
«Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της πρώτης φορά Αριστερά» τελειώνει οριστικά μεταδίδουν από τη Ν.Δ. από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν: «Τελειώνει και ο Τσίπρας». Παράλληλα, επιχειρηματολογούν, ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε το σημείο επιστροφής και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της».
 
kalpiΝέος διπολισμός και εκλογές
 
Το σίγουρο όμως είναι ότι και ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχονται στις συζητήσεις τους πως έχει δημιουργηθεί ένας νέος διπολισμός. Επίσης, ο Πρωθυπουργός δεν θέλει εκλογές και συζητά αποκλειστικά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση του επερχόμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο πιστεύει και ο Κυρ. Μητσοτάκης, που αν και δεν αποκλείει πολιτικές εξελίξεις, θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας θα κάνει ότι είναι δυνατόν να παραμείνει στην εξουσία. «Υπομονή, δουλειά και κλειστά αυτιά» μεταδίδουν από το Μέγαρο Μαξίμου και συμπληρώνουν τα κυβερνητικά στελέχη: «Εκλογές το 2019. Γιατί τώρα; Επειδή το θέλει η παλαιά διαπλοκή και ο Μητσοτάκης;». Και από την Πειραιώς απαντάνε: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή».
 
mouroutisΠόλεμος Antinews Liberal
Στα χαρακώματα είναι το Antinews του Πάνου Ζήση, γιου του μακαρίτη δημοσιογράφου Βασίλη Ζήση, με το φιλελεύθερο liberal.gr και όπως έλεγαν οι πιο μυημένοι περί της δεξιάς «Ζήσης εναντίον Γιώργου Μουρούτη, άλλοτε πανίσχυρου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά». Τις τελευταίες δυο ημέρες γίνεται σφοδρή επίθεση από το Antinews στο Liberal και ευθέως επιτίθεται στον Θανάση Μαυρίδη και τον Γιώργο Μουρούτη. Διαβάστε το εξής απόσπασμα και θα καταλάβετε: «…Υπάρχουν αυτοί και ορισμένοι άλλοι που το παίζουν ξαφνικά κήρυκες του φιλελευθερισμού. Αμ δεν είναι έτσι το… liberal κύριοι. Θέλει κότσια, τιμιότητα και κυρίως να μην είσαι κωλοτούμπας. Μαθαίνουμε ότι τελευταία ο πρωινός καφές της Νέας Δημοκρατίας έχει διευρυνθεί. Παίρνουν μέρος οι νέοι που έβαλε ο Κυριάκος αλλά που δεν ξέρουν ακόμη την τύφλα τους, ο Κουμουτσάκος που ήταν μέχρι προχθές υπό διωγμό, ο «τρεχαλατζής» του προέδρου Μακάριος Λαζαρίδης και ο… Μαυρίδης του Liberal. Ο πρώην Capital που έκανε χρυσές δουλειές μαζί με τον Θ. Φιλιππόπουλο, δηλαδή με τον Βαρδινογιάννη ο οποίος πολέμησε όσο κανείς τη ΝΔ και στήριξε όσο κανείς τον Τσίπρα. Πίσω από τον Μαυρίδη είναι βεβαίως ο… αιώνιος σύμβουλος στη ΝΔ, ο Μουρούτης που επανέκαμψε καθώς για κάποιο χρονικό διάστημα δεν του μίλαγε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που έκανε όταν ήταν στο Μαξίμου. Τρέχει στους δρόμους, παρακαλάει διαφημιστικές, μιλά με κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες για να ζητήσει διαφήμιση για το site το οποίο «τρώει» τόσα πολλά που σε λίγο θα το λένε ο axortagos.gr»…Υ.Γ. Ο κύριος Μουρούτης με την ιδιότητα του πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού παίρνει τις διαφημίσεις για το Liberal.gr;»

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.