-->
06.10.2022

Ο Τσίπρας θέλει πίσω τους οργανωμένους του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρώσει την επεξεργασία της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου.

Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου υπάρχει η αρχική πρόταση να γίνει την Άνοιξη, αλλά έχουν γίνει και δεύτερες σκέψεις, που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να επικρατούν, το συνέδριο να διεξαχθεί νωρίτερα, περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εκλέξει γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν τον Παναγιώτη Ρήγα, και νέα Πολιτική Γραμματεία, που θα οδηγήσουν το κόμμα στο συνέδριο. Ως προς την στελέχωση της Πολιτικής Γραμματείας υπάρχει προβληματισμός αν θα πρέπει να συμμετέχουν υπουργοί και αν η συμμετοχή τους μπορεί να επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην αποτελεσματική λειτουργία του κομματικού οργάνου.

Πολιτικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι να επανασυσπειρωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.Διαβάστε επίσης