Search
Close this search box.
Search

Ο φόβος των διαρροών στη ΝΔ και η έκπληξη – Όλο το παρασκήνιο με τις “καρφωτές” στο Μαξίμου

Πριν 8 έτη
Η Ν.Δ. αιφνιδίασε πλήρως το Μέγαρο Μαξίμου προ ημερών, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την κίνηση – έκπληξη και μίλησε στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.
Την κίνηση αυτή την ήξερε μόλις ένας συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. ο οποίος είχε εμφανιστεί στο κόμμα, περίπου στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Αμέσως έγινε μια σύσκεψη, παρουσία όλων των στενών συνεργατών του, αλλά δεν συζητήθηκε τίποτα για πιθανή παρέμβαση του προέδρου του κόμματος στη Βουλή.
Προφανώς φοβήθηκαν τις διαρροές, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι στο παρελθόν υπήρξαν πρόσωπα που έσπευσαν να ενημερώσουν δημοσιογράφους και ορισμένοι εξ αυτών θέλησαν να πληροφορήσουν κάποιον στο Μέγαρο Μαξίμου!
Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε δώσει εντολή από την προηγούμενη μέρα να ετοιμαστεί η ομιλία του για να παρέμβει στη Βουλή, αλλά δεν είχε ενημερώσει κανέναν από την ηγετική ομάδα, πλην ενός που κινούσε τα νήματα, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό. Μάλιστα στη σύσκεψη που έγινε στο κόμμα, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα, χωρίς να υπάρξει ούτε νύξη για ενδεχόμενη παρέμβαση στη Βουλή του Κυρ. Μητσοτάκη. Υπήρχε φόβος για διαρροές; Μάλλον…
Τελικά, ενώ είχε αρχίσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπό την προεδρία της Βουλής, Νίκου Βούτση, όλα τα φώτα έπεσαν εκεί…
Στο Μέγαρο Μαξίμου, από το οποίο διέρρεαν την Τρίτη και την Τετάρτη το πρωί ότι θα παρέμβει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν την ομιλία του. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι είχαν εικόνα πως δεν θα μιλούσε ο Κυρ. Μητσοτάκης που όμως αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε στη Βουλή και πήρε το λόγο.
Μόνο που ο Πρωθυπουργός ήταν καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο, όπου τον περίμενε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.