-->
24.09.2021

Ο Χρήστος Γιαννούλης απαντά για την προσβλητική ανάρτηση κατά Alpha και Σρόιτερ

Απαντήσεις για την ανάρτησή του με την οποία υπαινίσσεται ότι η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν πληρωμένη, κλήθηκε να δώσει ο Χρήστος Γιαννούλης, στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και στον Alpha 98,9.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπαινίχθηκε ότι ο Αντώνης Σρόιτερ και οι εργαζόμενοι του Alpha πληρώθηκαν για τη συνέντευξη, παρόλα αυτά στο τέλος των δηλώσεών του τόνισε ότι «ο Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του σε μια αντιδημοκρατική ενημέρωση».

«Σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα ότι είναι πληρωμένη η συνέντευξη, ούτε ότι ο εργαζόμενος χρηματίστηκε ή συναλλάχτηκε για τη συνέντευξη. Αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με κάποιον τρόπο να περνάει τις λιγότερες δυνατές κριτικές στον δημόσιο λόγο», είπε στο «Ραντάρ» και συνέχισε:

«Δεν υπαινίχθηκα χρηματισμό του Σρόιτερ, ήταν ένα σαρκαστικό σχόλιο και κατέβηκε όχι από φόβο, αλλά επειδή έχει χαθεί η δυνατότητα να γίνεται συζήτηση κριτικής και σχολείων, χωρίς να μετατρέπεται σε λύσσα εκτόνωσης. Σέβομαι και τιμώ τη δημοσιογραφική παρουσία συναδέλφων».

«Όχι ο κ. Τσίπρας δεν πλήρωσε για τη συνέντευξη στον Alpha», απάντησε, όταν ρωτήθηκε από τον Τάκη Χατζή και συνέχισε: «Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική σε συνάδελφο που έχει δώσει δείγματα γραφής; Η συνέντευξη κάλυψε όλα τα θέματα της επικαιρότητας; Είμαι πολίτης και μπορώ να κάνω κριτική. Έχω κάνει συνεντεύξεις και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα. Ζητάω συγγνώμη όταν δεν παρερμηνεύονται αυτά που γράφω. Σε καμία περίπτωση η ερμηνεία δεν ήταν ότι είναι πληρωμένη η συνέντευξη. Είναι ένας σαρκασμός. Όταν θέλει κάποιος να τον διαστρεβλώσει το κάνει με μεγάλη άνεση».

«Ο κ. Τσίπρας πάει σε ζωντανές συνεντεύξεις όπου δεν υπάρχει καμία συνθήκη ανελευθερίας του δημοσιογράφου. Το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι ισχύει και για τον κ. Σρόιτερ. Δεν τίθεται θέμα πληρωμένης συνέντευξης. Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του, δεν ήταν ικανοποιητική για μένα. Ο σαρκασμός αφορά τον κ. Μητσοτάκη, όχι τους εργαζόμενους του Alpha», πρόσθεσε και όταν ρωτήθηκε για το αν του ζητήθηκε από την Κουμουνδούρου, με εντολή Τσίπρα να κατεβάσει την ανάρτηση, ο ίδιος το διέψευσε:

«Έτσι ισχυρίζονται συνάδελφοι. Επαναλαμβάνω, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η συνέντευξη ήταν πληρωμένη, αλλά ότι ο Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του σε μια αντιδημοκρατική ενημέρωση».

Ο βουλευτής, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι ήταν «πληρωμένη»: «Η συνέντευξη θα κλείσει με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Χωρίς το ΦΠΑ; Ή με ΦΠΑ;», τόνισε ο κ. Γιαννούλης.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Στη συνέχεια, με άλλη ανάρτηση πρόσθεσε: «Στον ΣΚΑΙ μάλλον είχε συμπληρώσει τις 15 συνεργασίες τον μήνα που προέβλεπε η σύμβαση έργου!».

Πάντως, ύστερα από λίγο και μετά από αρκετά σχόλια των χρηστών οι συγκεκριμένες αναρτήσεις εξαφανίστηκαν από το προφίλ του κ. Γιαννούλη στο Twitter.Διαβάστε επίσης