10.08.2020    21:38

Πάνος Καμμένος: Δεν θα συναινέσω ποτέ στη χρήση του όρου Μακεδονία

Από την Θεσσαλονίκη  και το στρατόπεδο «Νταλίπη» όπου παρέδωσε ένα συγκρότημα 8 κατοικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στις προχωρημένες συζητήσεις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Ο Π.Καμμένος σημείσε πως για να αλλάξει η απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία που είχε ληφθεί σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση νέου συμβουλίου αρχηγών. Και άφησε σαφώς να εννοηθεί πως σε μια τέτοια σύσκεψη εκείνος με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσει στην χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά Και προσέθεσε: «Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων».