-->
30.11.2022

Πήραν φωτιά τα ψαλίδια – Χαμός σε κομμωτήρια και κουρεία

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται η επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής καθώς αυτές είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που ανέβασαν ρολά σήμερα. Στα περισσότερα κομμωτήρια σε Αττική αλλά και επαρχεία γίνεται χαμός, με τα ψαλίδια και τις χτένες να έχουν πάρει φωτιά.

Αυστηρά μέτρα στη νέα πραγματικότητα

Εκτός όμως από τα πολλά ραντεβού, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι πελάτες προσαρμόζονται σε μία νέα κανονικότητα και τηρούν μία σειρά μέτρων προστασίας. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας, όπως την αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους και την απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Επίσης, θα πρέπει να τηρείται κατάλογος που αφορά στα ραντεβού των πελατών -όπου απαιτείται- και τα ατομικά μέσα προστασίας δηλαδή τη μάσκα και την υγιεινή των χεριών.

Ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων με κωδικό δραστηριότητας 9602, δηλαδή κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, μπορεί να είναι διευρυμένο από τις ‪07:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 7:00 έως τις 21:00.

Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα και είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους εργαζόμενους, ενώ παραμένει ισχυρή σύσταση για τους πελάτες. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και τον κωδικό δραστηριότητας για άλλες υπηρεσίες, όπως μασάζ, πιλάτες, personal training, απαγορεύεται ρητά η παροχή τους.

Για τις παραβάσεις των κανόνων προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και οι καταναλωτές μπορούν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1520 να καταγγέλλουν τη μη τήρηση των μέτρων, αισχροκέρδεια και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Διαβάστε επίσης