Search
Close this search box.
Search

Πήρε κλίση μετά τη φωτιά – Aκόμα βγαίνουν καπνοί από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Πριν 6 έτη

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ακόμα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά το ολονύκτιο θρίλερ που εκτυλίχθηκε, εν πλω όταν άρπαξε φωτιά στο γκαράζ τη στιγμή που σε αυτό επενέβαιναν 875 επιβαίνοντες.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά περίπου στις 4.00 π.μ. και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 7.00, βγήκαν επίσης και 4 φορτηγά άθικτα από την πυρκαγιά, η οποία όπως ήταν φυσικό είχε εξαπλωθεί.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από 12 ώρες μετά, η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ παραμένουν μικρές εστίες. Ανησυχητικό ωστόσο είναι το γεγονός, ότι το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου οι μικρές εστίες φωτιάς, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν φλόγες, μόνο καπνοί.

Την ίδια στιγμή οι άνδρες τη πυροσβεστικής έχουν ανοίξει τρύπες πάνω απ’ την ίσσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά, τα οποία μαζεύουν δύο αντιρρυπαντικά σκάφη με σκοπό να αποφευχθεί η ρύπανση.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.

Μάλιστα η πυρκαγιά στο πλοίο έγινε η αφορμή σύγκρουσης μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΠ, το οποίο διοικείται από την εταιρία Cosco.

Ο ΟΛΠ ζητά να πάρουν το πλοίο από εκεί και να το μεταφέρουν σε σημείο καταφυγής έξω απ’ το λιμάνι. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται εκεί κατά παραχώρηση και για λόγους έκτακτης ανάγκης, έτσι δεν μπορεί να μείνει πολύ εκεί, καθώς η μπούκα του λιμανιού, όπου και βρίσκεται είναι περιοχή transit που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.