Search
Close this search box.
Search

Παπαγάλος έσωσε τον ιδιοκτήτη του από πυρκαγιά

Πριν 4 έτη

Ενας άντρας από την Αυστραλία κατάφερε να αντιληφθεί έγκαιρα και να επιβιώσει από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του, αφού ο παπαγάλος που είχε για κατοικίδιο τον «ειδοποίησε» ξυπνώντας τον.

Ο Αντόν Νγκουέν κοιμόταν όταν το διώροφο σπίτι του στο Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ έπιασε φωτιά. «Ακουσα ένα θόρυβο και ο Ερικ – ο παπαγάλος μου – άρχισε να φωνάζει οπότε ξύπνησα και μύρισα τον καπνό», ανέφερε στο ABC.

«Αρπαξα τον Ερικ, άνοιξα την πόρτα και κοίταξα στο πίσω μέρος του σπιτιού όπου υπήρχαν φλόγες. Ετσι, άρπαξα την τσάντα μου, βγήκα από το σπίτι και όρμηξα προς τα έξω. Είμαι σοκαρισμένος, αλλά καλά», πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), και μέχρι οι πυροσβέστες να φτάσουν το σπίτι είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη και παραμένει υπό έρευνα.

Χρειάστηκαν τέσσερις μονάδες πυροσβεστών και μια ώρα για να καταφέρουν να συγκρατήσουν τη φωτιά στο προάστιο του Kangaroo Point.

Ο πράσινος παπαγάλος είχε επανειλημμένα φωνάξει «Αντόν» για να σημάνει συναγερμό, δήλωσε ο επιθεωρητής του Queensland Fire and Emergency Services (QFES), Κάμερον Τόμας.

«Υπήρχαν ανιχνευτές καπνού αλλά το πουλί προειδοποίησε πριν σημάνει ο συναγερμός», τόνισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παπαγάλος σώζει τον ιδιοκτήτη του από κάποιον κίνδυνο. Νωρίτερα φέτος, ο παπαγάλος «Λούι» ξύπνησε μια τριμελή οικογένεια στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, σώζοντας τις ζωές τους όταν το σπίτι τους έπιασε φωτιά.

Ο Λάρι Κλάιν, ένας από τους ιδιοκτήτες του, χαρακτήρισε τον παπαγάλο «πραγματικό ήρωα». Το 2014, ένας παπαγάλος με το όνομα Γουάνσι, έσωσε τον ιδιοκτήτη του από μια επίθεση σε ένα πάρκο στο βόρειο Λονδίνο, χτυπώντας τα φτερά του και κάνοντας τον «εισβολέα» να φύγει.

«Δεν είμαστε όλοι αρκετά τυχεροί να έχουμε τον Ερικ στη ζωή μας», δήλωσε η υπηρεσία QFES στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «για αυτό πρέπει όλοι να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν φωτοηλεκτρικούς συναγερμούς ανίχνευσης καπνού».

με πληροφορίες από BBCIndependent 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.