Search
Close this search box.
Search

Παπαδημητρίου: Ρύθμιση οφειλών για τις επιχειρήσεις σε 86 ημέρες

Πριν 8 έτη

Μέσα σε 86 ημέρες, το πολύ, θα μπορεί μία επιχείρηση να ρυθμίσει εξωδικαστικά τις οφειλές της με όλους του πιστωτές της με τις δόσεις να φτάνουν ακόμη και σε βάθος δεκαετίας, για χρέη προς το Δημόσιο με βάση το σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση.

Ωστόσο, για την ομαλή λειτουργία της οικονομικής τους δραστηριότητας και τα συμφέροντα των εργαζομένων θα εξαιρούνται από τον εξωδικαστικό μηχανισμό οι απαιτήσεις των μικρών πιστωτών που θα εξακολουθούν να διεκδικούν το σύνολο των απαιτήσεών τους.

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου για το νομοσχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά, ο οφειλέτης βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς είναι αυτός που θα μπορεί να ξεκινάει τη διαδικασία, χωρίς το φόβο των καταδιωκτικών μέτρων που τίθενται σε αναστολή.

Επίσης, αξιολογείται με αντικειμενικά κριτήρια η πραγματική ικανότητα αποπληρωμής μιας επιχείρησης δίνοντας τη δυνατότητα στις υγιείς επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή, τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προμηθευτές και λοιπούς ιδιώτες εφόσον την τελευταία τριετία έχουν λειτουργικό κέρδος έστω και 1 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας κι έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την ύφεση θα μπορέσουν να ελαφρυνθούν και να καταστούν βιώσιμες.

Από την άλλη πλευρά το νομοσχέδιο, με πλήθος δικλίδων ασφαλείας, αποκλείει τους στρατηγικά κακοπληρωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.