-->
22.09.2023

Παππάς προς ΕΣΡ: Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός, πόσες οι άδειες και ποιο το τίμημα

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού, τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν και την τιμή εκκίνησης ζητεί με επιστολή του στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Στην επιστολή του ο κ. Παππάς σημειώνει ότι η ανταπόκριση εκ μέρους των μελών του ΕΣΡ είναι απαραίτητη, ώστε «να τερματιστεί άμεσα η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι εκπέμπουν χωρίς να καταβάλλουν οικονομικό αντάλλαγμα στο Δημόσιο».

Υπενθυμίζοντας πως της παρούσας επιστολής είχε προηγηθεί μία ακόμη, στις 30 Ιανουαρίου 2017, με την ίδια θεματολογία, ο κ. Παππάς ζητεί από τα μέλη της Αρχής «άμεση ενημέρωση» για τα ακόλουθα:

  • Τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της – κατά το άρθρο 2, παρ.4 του νόμου 4339/2015 – απαιτούμενης γνώμης για τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών και την τιμή εκκίνησής τους.
  • Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης προκήρυξης διαγωνισμού, καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισμού και χορήγησης αδειών.

Ο υπουργός υπενθυμίζει στα μέλη του ΕΣΡ, πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αρχή καλείται να επισπεύσει ανάλογη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.Διαβάστε επίσης