21.10.2020    05:21

Παρίσι: Συνελήφθη ο δράστης για την επίθεση με μαχαίρι έξω από το Charlie Hebdo – 2 σοβαρά τραυματίες

Στο Παρίσι σήμανε συναγερμός λίγο μετά τις το μεσημέρι στο άκουσμα της είδησης ότι δυο άτομα μαχαίρωσαν περαστικούς έξω από τα πρώην γραφεία της σατυρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύο άτομα τραυματίστηκαν και είναι σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση», ενώ έχει συλληφθεί ένας εκ των δραστών και συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δεύτερου.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ η περίμετρος που αποκλείστηκε διευρύνθηκε μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου πακέτου.

Οι τοπικές αρχές ζητούν από τον κόσμο να αποφεύγει την βορειανατολική περιοχή του Παρισιού όπου διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση.

5 σχολεία , στην περιοχή του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού έκλεισαν τις πόρτες τους ενώ ο δήμαρχος του διαμερίσματος ζήτησε να εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας γύρω από νηπιαγωγεία και γηροκομεία και κάλεσε τους γονείς να μη σπεύσουν στην περιοχή.

Πριν από λίγο ως ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επιβεβαίωσε πως η επίθεση έγινε ακριβώς μπροστά από τα πρώην γραφεία της πρώην εφημερίδας και σπεύδει στο υπουργείο εσωτερικών όπου βρίσκεται και ο υπουργός εσωτερικών.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ αναφέρει παράλληλα σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία αναζητά έναν «δυνάμει επικίνδυνο» άνθρωπο.

Η επίθεση γίνεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για της επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας που συγκλόνισαν την υφήλιο.

Τρεις ένοπλοι που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα και το ISIS ταξίδεψαν στο Παρίσι και δολοφόνησαν 15 εργαζομένους του Charlie Hebdo γιατί είχαν δημοσιεύσει μια σειρά γελοιογραφιών για τον Μωάμεθ.