20.09.2020    06:58

ΠΑΣΟΚ για τη Μόρια: Οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους – Σκανδαλώδης αδιαφορία

Στο πρωτοφανές σκηνικό χιονιού στη Μόρια, όπου οι μετανάστες έμειναν σε σκηνές κυριολεκτικά μέσα στο κρύο αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι »οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος »είναι σκανδαλώδης η αδιαφορία και η αδράνεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Υπηρεσιών του για τις απάνθρωπες και εξοντωτικές συνθήκες που επικρατούν, για τέταρτη μέρα στο Κέντρο Φιλοξενίας Μόριας (Λέσβος) μετά την επιδείνωση των καιρικών φαινόμενων. Οι σκηνές των προσφύγων θάφτηκαν κυριολεκτικά στο χιόνι και οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους. Το Υπουργείο δεν έλαβε καμία πρόνοια για την προστασία των προσφύγων, ιδιαίτερα των αρρώστων και των μικρών παιδιών, αλλά δεν παρείχε και καμία καθοδήγηση στους τοπικούς φορείς για την προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων σε θερμαινόμενους και προστατευμένους χώρους.

Η εικόνα ανθρώπων να σχηματίζουν ουρές για το συσσίτιο πάνω στο χιόνι είναι η εικόνα της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής η οποία δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από τα γλυκόλογα του αρμόδιου Υπουργού. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να φροντίσει να μετεγκατασταθούν άμεσα οι ευπαθείς προσφυγικές ομάδες σε προστατευμένους χώρους».