Search
Close this search box.
Search

Παυλόπουλος: “Εμείς μπολιάσαμε την Ευρώπη”. Μήνυμα στα Σκόπια

Πριν 9 έτη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την τιμή που του επιφύλαξε ο Δήμος Ελασσόνας και διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του για να αρθεί στο ανάλογο ύψος αυτής της τιμής.

«Η επέτειος του Δήμου Ελασσόνας δείχνει σ’ εμάς, τους Έλληνες, τον δρόμο της ενότητας. Και, συνακόλουθα, του εθνικού χρέους υπέρβασης κάθε διχόνοιας καθώς και κάθε μικρόψυχης πολιτικής, κομματικής ή άλλης σχετικής διαφοράς, ιδίως όταν καλούμεθα να επιτύχουμε κρίσιμους εθνικούς στόχους» υπογράμμισε, κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη Ελασσόνας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Όπως τόνισα και κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι μεν κιβδηλοποιοί και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι τολμούν ν’ αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους.  Εκείνοι δε οι οποίοι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, τους παρακολουθούν αδιάφοροι –και πολύ περισσότερο «συμπαθούντες»- εκτίθενται ανεπανορθώτως ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας.  Το οποίο, σημειωτέων, δεν υπόκειται σε πολιτική ή άλλη παραγραφή.»

Με αφορμή το σχόλιο του δημάρχου για την ευρωπαϊκή θέση της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη που είναι ο φυσικός της δρόμος και θα την οδηγήσει στο ξέφωτο του μέλλοντος. Ωστόσο, προσέθεσε, ότι θα πρέπει όλοι οι λαοί  της Ευρώπης να παλέψουν για να αποκαταστήσουν τις αρχές και τις αξίες της γιατί χωρίς αυτές η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει. Πολλώ μάλλον, όπως παρατήρησε, που αυτές οι αρχές και οι αξίες δεν είναι άλλες από αυτές της ελληνικής δημοκρατίας και του ελληνικού πολιτισμού.

«Εμείς μπολιάσαμε την Ευρώπη. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε και να διεκδικήσουμε μέσα στην Ευρώπη τη θέση που μας ανήκει αλλά παλεύοντας για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού» επεσήμανε.

Ακολούθως ο κ Παυλόπουλος επισκέφθηκε τη Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας και εν συνεχεία θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμή του από τον δήμαρχο Ελασσόνας.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.