-->
26.05.2024

Παυλόπουλος για Σκοπιανο: Αδιανόητη λύση χωρίς αναθεώρηση του Συντάγματος

Σαφές μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Δήμο Παιονίας, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη μία λύση στο ονοματολογικό χωρίς προηγούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και θέτοντας ως επιπρόσθετο όρο την απαλοιφή κάθε αλυτρωτικού στοιχείου.

«Λέμε στη γειτονική μας χώρα ότι είμαστε εδώ να βρούμε τη λύση που θα μας συνδέσει. Όμως η λύση αυτή σημαίνει, πρώτον ως προς το όνομα που θα επιλεγεί ότι πρέπει να υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις οι οποίες αποκλείουν αλυτρωτικές τάσεις και δεύτερον απαιτείται προηγουμένως αναθεώρηση του Συντάγματός τους -όρος απαράβατος- γιατί χωρίς αυτή την αναθεώρηση οποιαδήποτε λύση και συμφωνία θα ήταν αντίθετη με το ίδιο το νομικό καθεστώς της γειτονικής μας χώρας και κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα σε άλλο σημείο της ομιλίας του, χαρακτήρισε «χονδροειδή προπαγάνδα» οποιαδήποτε άποψη αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Η σπουδαία νίκη στο Σκρα, αλλά και όλοι οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από την μια πλευρά τεκμηρίωσαν, οριστικώς και αμαχήτως, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και, από την άλλη, γελοιοποίησαν κάθε χονδροειδή περί του αντιθέτου προπαγάνδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκτούν αυξημένο ενδιαφέρον καθώς διατυπώθηκαν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης συνάντησης των δύο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια στις 17 Μαΐου.Διαβάστε επίσης