-->
18.06.2021

Παυλόπουλος: Εχουμε αποδείξεις ότι η Τουρκία στηρίζει τους διακινητές προσφύγων

Ενόψει της επίσκεψης του στη Γερμανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραχώρησε  συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κατά την όποια επιτέθηκε στην γειτονική χώρα, Τουρκία για την πολιτική που ακολουθεί στο μετανευστικό.

Συγκεκριμένα ο Ελληνας Πρόεδρος δήλωσε ότι,θαυμάζει την προσφυγική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, κατηγορεί δε την Τουρκία ότι στηρίζει τους διακινητές προσφύγων,ενώ ακόμη πρόσθεσε ότι  «η Μέρκελ είναι μεγάλη πολιτικός» και με τις αποφάσεις της στο προσφυγικό προσέφερε πολλά στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

Ως προς την Τουρκία, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι «οι Τούρκοι διακινητές λαμβάνουν στήριξη από τις αρχές.Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ιΙδιαίτερα οι λιμενικές υπηρεσίες προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου φέρονται να έχουν βοηθηθεί διακινητές. Έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό. Πρόκειται για μια μορφή δουλεμπορίου.

Τέλος ο κύριος Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην οικονομικη κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα μας τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, αλλά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται εξίσου την Ελλάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, διευκρινίζει ότι «δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους, αλλά για αναδιάρθρωση στη βάση των κανόνων του ESM». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις, εξηγεί ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις δεν έχουν παραγραφεί και θα τεθούν στο κατάλληλο διεθνές forum, π.χ. στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Διαβάστε επίσης