Search
Close this search box.
Search

Πλακιωτάκης: Εγώ κάνω κουμάντο στη ΝΔ – Συγκαλεί την Κ.Ο. – Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Πριν 9 έτη

“Μετά την σύσκεψη μίλησα με τους συνεργάτες μου…” είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Μπορεί πολλοί να πέρασαν απαρατήρητη αυτή τη φράση του μεταβατικού πρόεδρου της ΝΔ αλλά κρύβει πολλά. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης όλο αυτό το διάστημα που θα μείνει στην προεδρία της ΝΔ, είναι αποφασισμένος να προφυλάξει την όλη εσωκομματική διαδικασία και να αναλάβει προσωπικά και την οργάνωση της.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως “…αυτός κάνει κουμάντο” για τη διαφύλαξη της ενότητας και του κύρους της παράταξης. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκης θα έχει την υψηλή εποπτεία της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές, “πάνε” για τις 13 Δεκέμβρη και η εταιρία που θα αναλάβει αυτή τη φορά τη διεξαγωγή της διαδικασίας είναι η Vodafone. Βέβαια η 20η Δεκέμβρη δεν έχει αποκλειστεί, καθώς ακόμα υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων η συγκεκριμένη ημερομηνία. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο δεύτερος γύρος, αν υπάρξει, θα διεξαχθεί με το νέο έτος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν χρειαστεί δηλαδή δεύτερος γύρος θα έχουν μείνει δυο υποψήφιοι, το κλίμα θα έχει αποφορτιστεί ενώ θα υπάρχει και συγκεκριμένος κατάλογος ψηφισάντων. Οπότε δεν θα υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα να μετατεθεί ο χρόνος των δεύτερων εκλογών.

O Γιάννης Πλακιωτάκης ανεξάρτητα αν η ΚΕΦΕ το βράδυ πάρει τις οριστικές της αποφάσεις σε σχέση με το χρόνο των εκλογών συγκαλεί αύριο,  στις 17:00, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Βασικό θέμα της συνεδρίασης οι πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο λόγω και της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2016, θα υπάρξει εισήγηση και από το Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα, για να ενημερωθούν οι βουλευτές.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.